Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Fókuszban a kicsik és a hátránnyal élők

Győr–Magyarország - Az ország leghátrányosabbnak tartott kistelepülésein a jövőben olyan, úgynevezett gyerek-, illetve segítőházakat hoznának létre, amelyek – nevelők, ápolók, gyermekvédelmisek összehangolt tevékenységével – segítenék a felzárkóztatást. Az országos konferencián mintegy száz, a családvédelem területén dolgozó szakember vett részt.
Ma, amikor terítéken a szociális támogatások rendszerének változtatása, olyan hosszú távú programban is gondolkodnak a szakemberek, amelyek a hátrányok lefaragását szorgalmazzák. A Gyermekeink Jövője – Biztos Kezdet program országos rendszer része, Győrben két klubban is elsődleges a hátránnyal élő gyermekek felzárkóztatása. Szomor Éva témavezető hosszú távú tervezésről és feladatokról beszélt, s nem véletlenül, hiszen a ma bölcsődései, óvodásai a jövő munkavállalói lesznek, s nem mindegy, milyen mintát látnak otthon, illetve környezetükben.

A többféle témát érintő előadás-sorozatban többek között szó volt az esélyteremtő programokról, de értékes előadásokat hallhattunk a helyi szakemberektől: a hátrányok korai felismeréséről Vörös Mária gyógypedagógus, az egészséges életmód kialakításának szerepéről pedig Lukácsné Saller Mária ápoló, egészségtantanár beszélt. A pszichés rendellenességeket Rácz Anita pszichológus, a gyermeki jogokat Komjátiné Antal Erzsébet, a Gyermekjóléti Központ vezetője vette nagyító alá, de érdekes és mindenképpen figyelemre méltó volt Kovácsné Lengyel Mónika vezető terapeuta bemutatója a Gézengúz Alapítvány tevékenységéről.

Etzlné Lőrincz Ildikó, a Kodály-bölcsőde vezetője résztvevőként elmondta, a téma fajsúlyosabb, mint valaha, az új információkra, az integráció lehetőségeinek bemutatására, valamint az ötletbörzére nagy szükség van, ezért is érezték hasznosnak a hallottakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírni és nevetni is tanít a színdarab

Győr - Míg a Pesti Színházban az előadások száma lassan a nyolcszázhoz közelít, a Győri Nemzeti… Tovább olvasom