Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Fogyasztóvédelmi konzultáció

Kérdőíves fogyasztóvédelmi konzultációt indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) –ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Győrben a megyeházán Major Ernő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője.

A konzultáció célja, hogy a fogyasztók véleményét kikérjék tizenegy kérdésben és a beérkező észrevételeket felhasználják a készülő fogyasztóvédelmi stratégia, a középtávú fogyasztóvédelmi politika kialakításához, a fogyasztóvédelmi törvény módosításához, a hatósági ellenőrzési tervek kialakításához.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság több jó kezdeményezést is tett a fogyasztóvédelem, a fogyasztók biztonságának erősítésére, például bevezette a pozitív listát is a negatív lista mellé. Ezeket az elkövetkezőkben még szélesebb kör számára szeretnék elérhetővé tenni, még nagyobb nyilvánosságot akarnak biztosítani a listáknak, melyekből kiderül, melyek a jogszabálykövető cégek és melyek a szabályszegők.
Így a vevők, a szolgáltatást igénybe vevők megtudhatják, mely cégekhez érdemes fordulniuk, melyekhez nem, hol érdemes vásárolniuk és hol nem.

A kérdőív, amely foglalkozik többek közt a magyar áruk arányával az üzletekben, a hazánkba kerülő külföldi áruk minőségével és a szavatosság, a jótállás kérdésével, letölthető az NFH honlapjáról (www.nfh.hu), illetve ezen az internetes oldalon online kitölthető.
Papír alapon is kérni lehet a fogyasztóvédelmi felügyelőségeknél és több fogyasztóvédelmi civil szervezetnél.

A kérdőív kérdései között szerepel a magyar beszállítók védelmének, a termékbemutatókkal egybekötött kirándulások szabályozásának témája is.

Emellett persze a kérdőívet kitöltők más fogyasztóvédelmi témákban is leírhatják véleményüket, javaslataikat a konzultáció keretében szeptember 30-ig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyasztói panaszok: ingyenesen segít az EFK

Az Európai Fogyasztói Központ tevékenységét mutatta be sajtótájékoztató keretében Győrben dr.… Tovább olvasom