Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Fogyasztói panaszok: ingyenesen segít az EFK

Az Európai Fogyasztói Központ tevékenységét mutatta be sajtótájékoztató keretében Győrben dr. Kriesch Attila, az EFK magyarországi szervezetének igazgatója.

Ha a magyar fogyasztónak külföldi kereskedő, szolgáltató céggel van vitája, az EFK ingyenesen segít az ügyintézésben, így gyors megoldást kínál a problémák rendezésére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2010-ben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot jelölte ki a határon átnyúló fogyasztóvédelemben fontos szerepet betöltő EFK magyarországi szervezetének működtetésére 2011. január 1-től – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A magyar fogyasztóknak azt is érdemes tudniuk, hogy az EFK-nak az összes uniós tagállamban, továbbá Izlandon és Norvégiában működik központja, ezek együtt alkotnak hálózatot.

Tehát, ha a magyar vevőnek például németországi céggel van fogyasztói vitája, akkor az EFK magyar központjához fordulhat, amely felveszi a kapcsolatot a németországi központtal, az pedig a vállalkozással.

Nem csak akkor lehet szükségük a magyar vevőknek az EFK segítségére, ha a határon túl, például Ausztriában vagy nyaralásuk alatt vásárolnak az EU-ban, illetve Izlandon vagy Norvégiában.

Ugyanis az interneten keresztül, az e-kereskedelem révén is külföldi céggel kerülhetnek kapcsolatba.

Amennyiben a vállalkozás nem válaszol a reklamációra, vagy a fogyasztó nem fogadja el a választ, benyújthatja panaszát az EFK magyarországi szervezetéhez, amelynek eljárása ingyenes, szakszerű, egyszerű és gyors, sok esetben eredményes és permegelőző hatású.

Személyesen az ügyfélszolgálati irodájukhoz fordulhatnak az ügyfelek, Budapesten a József körút 6. szám alatt, vagy e-mailt küldhetnek az info@magyarefk.hu címre, valamint a www.magyarefk.hu honlapon a „Hogyan tehet panaszt?” menüpontban elérhető online panaszbejelentő lapot tölthetik ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új játszóteret adtak át Adyvárosban

Győr legújabb játszóterét adták át csütörtökön Adyvárosban, ahol a zöldterület komplex rehabilitációja is megtörtént. Tovább olvasom