Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Foghíjas parkolók

Egy hónapja drágább a parkolás Győr belvárosában. Az eddigi tapasztalatok szerint szellősebbek az útszéli várakozóhelyek, ezzel együtt pedig telítettebb a rakpart és más, ehhez hasonló, megállásra alkalmas terület.
A város központi zónájában most óránként 280 forintba kerül az autóval várakozás, az egyéb díjkörzetekben 180, 100, illetve 80 forint a tarifa. (Utóbbi terület a Jókai utcától a Munkácsy utcáig, illetve a Gárdonyi utcától, Újkapu utcától keletre eső utcák.) A megyeszékhely belvárosában összesen 2280 fizető- és 960 ingyenes kijelölt parkolóhely van.

A lakók nem bánják

Ami a tapasztalatok alapján már beigazolódott: a belváros érintett részein, főleg a Tarcsay és a Liszt Ferenc utca végén lakók kifejezetten örülnek, hogy kevesebb lett valamivel az ablakuk alatt parkoló autó. Mint Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, a Vas Gereben utcai járműtárolóban korábban 3–4 autó várakozott csak, most szinte állandóan 20–30 van ott, pedig például a tanítóképzőben éppen nincs is „szezon"...

Előnyben a rakpart

Másutt is tapasztalható, hogy a belvárosba gépkocsival dolgozni járók a napi várakozásra inkább a kedvezményes rakpartot veszik igénybe, a Petőfi híd alatti parkoló pedig változatlanul telített.

Ahogy a rakpart, mindig tele van a Bisinger sétány végénél lévő, kilencven autó befogadására alkalmas parkoló.
Kovács Barnabás fontosnak tartja megjegyezni, ezalatt az egy hónap alatt még érthetően nem lehetett komoly szakmai véleményt kialakítani arról, hogy a parkolás drágulása milyen hatással van a centrális zóna forgalmára. Magyarán, kevesebben mennek-e be autóval a belváros szívébe, vagy megállnak kijjebb és gyalogolnak. Ráadásul a belváros forgalmát útépítések, lezárások, elterelések is zavarták ebben az időszakban.

„Belendül" a parkolóház építése


A Jókai utcában épülő parkolóház munkálatai most már nagyobb tempó szerint haladhatnak, elvégezték a területet körbevevő épületek biztosítását. A bontás során derült ki például, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út és Jókai u. sarkán lévő emeletes épület tűzfalát meg kell erősíteni, mert hajdanán kihagyták belőle az áthidalásokat. Az is menet közben derült ki, hogy az udvari részen lévő épületnek, amelyet valamikor a most elbontotthoz toldottak, egyszerűen nincs saját hátsó fala. A raktárhelyiségeket a tulajdonossal, bérlővel való egyeztetések után előbb ki kellett költöztetni.

Előzmények:

Épülhet az első parkolóház (2003-04-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőnyön bevált az előjegyzés

Egy éve avatták Bőnyön az egészségházat, melyben a korábbinál jóval tágasabb rendelőben látja el a… Tovább olvasom