Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Fogadjon örökbe biciklitárolót!

Győr - Legyen az utca az embereké! – e gondolat köré szervezik idén a Mobilitási Hét programjait Győrött.
A programsorozatot az önkormányzat intézményei és a csatlakozó civil szervezetek, cégek együtt szervezik.

Az Európai Unió egyik kiemelt akciója az egyhetes programsorozat, melynek célja a város lakóinak informálása és tudatformálása, emberibb, egészségesebb környezet igényének erősítése. Az idei Mobilitási Hét szeptember 17. és 23. között lesz, benne számos akció és rendezvény.

Azok közül is kiemelkedik az autómentes nap és a Bringapolisz (szeptember 22.). Az előző lényege: az önkormányzat vállalja, hogy ezen a napon egy, az év többi napján az autók által használt útszakaszt lezár, visszaadva azt a város lakosságának. A lezáráshoz egész napos programok kapcsolódnak, azok koordinálását a Keret Kulturális és Szabadidős Egyesület vállalta magára idén.

Az egyesület a Mobilitási Hét nyilvánosságát használja fel egyik kezdeményezésének népszerűsítésére. A régió cégeinek és lakóinak nagylelkű felajánlásaiból új, könnyen használható, praktikus és tartós kerékpártárolókat adnak át Győrben és Mosonmagyaróváron. Hogy mennyit, az a közönségen múlik, ugyanis bárki „vásárolhat" ilyen tárolót – a köz javára. Egy tárolóállvány ára 14.990 forint (egy ilyen keret 2, illetve egybezárás esetén 2x2 kerékpár tárolását tudja megoldani.) Az örökbe fogadott kerékpártárolókon a nagylelkű adományozók neveit feltüntetik, illetve weboldalukon és egy interaktív térképen is megjelenítik azokat.

Az akcióval egyidejűleg várják a javaslatokat a tárolók elhelyezésének helyszíneire, illetve fényképeket is szívesen fogadnak lerobbant, használhatatlan kerékpártárolókról.

Az örökbefogadási infovonal: 20/669-4987, illetve toth.peter@keret.hu vagy kobrizsa.adam@keret.hu. Számlaszám: 58600283-
11127518-00000000, Halászi Takarékszövetkezet, a megjegyzés rovatba kérik feltüntetni: Támogatás. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházások és felújítások a győri egyetemen

Győr - Egymilliárd Ft-os beruházási, felújítási program keretében tovább korszerűsödik és bővül az… Tovább olvasom