Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Fodrász, konditerem, jógafesztivál

Április 26-án (szombat) II. győri Jóga Fesztivál. (x)
Rengeteg időt töltünk a fodrásznál, manikűrösnél, szoláriumban, edzőteremben, bevásárlóközpontokban, ha összeadnánk minden ilyen és ehhez hasonló tevékenységünket, rájönnénk rengeteg időt töltünk a külsőnk ápolásával. De vajon mennyi időt szánunk az életünkből a belsőnk ápolására, a lelkünk igényeinek kielégítésére, vajon halljuk-e szívünk hangját annyira, amennyire testünk vélt és valós szükségleteire figyelünk?Hasonlóképpen meglehetősen sok időt töltünk a tévé előtt, az internetet böngészve, a facebookon, illetve egyéb közösségi portálokon, folytonosan a külső világ felé fordulunk, de vajon mennyi időt figyelünk befele? Egyre több és több olyan film jelenik meg, amely intelligens számítógépekről, mesterséges intelligenciáról szól, de vajon mennyire ismerjük a saját tudatunkat, az emberi tudatot? Az emberek hány százaláka érti vajon ami benne történik? Tudjuk, hogy honnan származnak a gondoltaink, hogy belső állapotaink, érzéseink mitől változnak? Képesek vagyunk valóban irányítani saját életünk, vagy csak hánykolódunk az élet tengerén, egy érzelmi hullámvasúton ülve, ahol nem tudjuk kontrollálni dühünket, féltékenységünket, egyéb negatív állapotainkat és csak reménykedhetünk abban, hogy "jó idők fognak járni"? Ki ne szeretne mindig boldog, vidám és harmónikus lennni? Mégis oly kevés embernek sikerül hosszasan fenntartani ezen állapotokat és nem azért mert ne erre vágyna mindenki, hanem azért, mert nincsenek meg az "eszközeink" arra, hogy mindezt sikerüljön megvalósítanunk.

A jóga elsődlegesen a belső világunk felfedezésében segít, abban, hogy feltárjuk azt a végtelen univerzumot, ami bennünk lakozik, a jóga egy út az önmegismeréshez, ahhoz, hogy előbb egyre jobban megértsük állapotainkat, érzéseinket, gondolataink forrását, később pedig fokozatosan képesekké váljunk a bennünk levő állapotok irányítására, uralására. Sőt a jóga, sok más, ősi spirituális hagyományhoz hasonlóan azt tanítja, hogy ha megismerjük a bennünk levő hatalmas univerzumot, azáltal megismerjük egyben a rajtunk kívűl levő univerzumot is, hogy nincs rajtunk kívűl semmi, ami egyben ne lenne meg bennünk is.Egyre több ember, akik felismerték a fenti anomáliát, keres hiteles spirituális utakat, az önmegismerés hatékony eszközeit, mely segít számukra valós lényegük megértésében. Ebben kíván segítséget nyújtnai a győri Jóga Fesztivál, ami tavaly után idén is megrendezésre kerül e héten szombaton (április 26.) a Kisfaludy utca 2. szám alatt található Jógaközpontban 10 órai kezdettel késő estig.

A 2. győri Jóga Fesztivál célja, hogy bemutassa a Győrben és Győr környékén élőknek, hogy milyen jóga irányzatok, milyen jóga iskolák léteznek Győrben, milyen lehetőségeik vannak a jógázásra. A Fesztiválon többek között előadóként fog megjelenni, dr. Diksa Sharma, indiai ajurvédikus orvos, aki elméleti és gyakorlati tanácsokat ad a több ezer éves hagyományos indiai orvoslás területéről. A Fesztiválon szintén fellép, a tavalyi évhez hasonlóan, Láár András is, aki a zenén keresztül keresi az utat belső világa felé.A Fesztivál szól azoknak, akik még csak most ismerkednek a jógával, ugyanakkor számos olyan előadás is lesz, amely azoknak szól, akik már jó ideje jógáznak. A programok párhuzamosan folynak több teremben, így mindenki kedve és igényei szerint válogathat a neki leginkább megfelelő programok közül.

Főtámogató: SMR Automotive Mirror Technology Hungary

Jegyek elővételben: A jegyek ára: 1500 Ft; kaphatók a helyszínen:
Spirituális Extázis Ezoterikus Jógaközpont Győr, Kisfaludy utca 2., tel: +36204834767

vagy

Virasana Jógastudió 9021 Győr, Bisinger József sétány 26., tel:
+36202473049

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Páncéltörő gránátot találtak Győrben a Petőfi hídnál - fotó

A rendőrség kedden este feloldotta a Petőfi híd és a Zechmeister utcai járdaszakasz zárását. Tovább olvasom