Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Főállásúakból kölcsönzött dolgozók

Győr-Moson-Sopron - Az új év néhány olvasónk számára azzal kezdődött, hogy tíz-tizenöt évnyi főállású munkaviszony után munkaadójuk már csak kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatja őket. Jobb, mintha állás nélkül maradtak volna, de nagy visszalépést jelent.
Hivatásos gépjárművezetőként foglalkoztatott olvasóink fordultak hozzánk azt elpanaszolva, hogy tíz-tizenöt évnyi folyamatos munkaviszony után munkaadójuk idén már csak kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatja őket. Azt részletesen el is magyarázták nekik, hogy ez a gazdasági válság hatásai miatt szükséges és miért jó a cégnek, de hogy számukra mivel jár, azzal nincsenek tisztában.

A munkaerő-kölcsönzést az időszakos dömpingmunkákra találták ki olyan cégeknek, melyeknél ingadozik a termelési kapacitás. Így könnyen pluszmunkatársakat vethetnek be, amikor több megrendelést kapnak. A kölcsönzött munkaerő száma 2001 óta megyénkben is folyamatosan nő, míg korábban jellemzően határozott idejű munkaszerződéssel, alacsonyabb iskolai végzettségű nőket foglalkoztattak csak így. Persze ez a forma, ami a versenyképességhez szükséges rugalmasságot biztosít a cégeknek, inkább a munkaadóknak előnyös. A munkavállalók többnyire átmeneti megoldásnak tekintik, általában azok vállalják, hogy így foglalkoztassák őket, akiknek szezonális munkára van szükségük vagy más módon egyáltalán nem tudnak elhelyezkedni.

A szakszervezetek olyan foglalkoztatási formának tartják a munkaerő-kölcsönzést, ami eleve kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat, bizonytalanná bevételeiket. Azonban az érdekvédők azt is belátják: ha ez a lehetőség nem lenne, még többen lennének azok, akiknek időszakosan se lenne munkájuk, fizetésük.

Akik munkaerő-kölcsönzővel szándékoznak szerződni, azoknak érdemes megbizonyosodniuk arról, hogy szerepel-e a nyilvántartásban. Dr. Freier József, munkajoggal is foglalkozó ügyvéd tudatta: ilyen esetekben a munkaviszonnyal kapcsolatos ügyekkel a kölcsönbe adó foglalkozik, a konkrét munkavégzésre azonban a kölcsönvevő ügyel. A kölcsönbe adó a vele munkaviszonyban álló munkavállalót ellenérték fejében munkavégzésre egy másik társaságnak átengedi. A kölcsönbe adó és a kölcsönvevő között írásbeli megállapodás, a kölcsönbe adó és a munkavállaló közt munkaszerződés születik, melynek tartalmaznia kell, hogy kölcsönzés céljából jött létre.

Többnyire határozott idejű szerződést kötnek a munkavállalóval, amit meghosszabbítanak, ha van munka. Az így dolgozók hitelt nehezen kapnak.

Az ügyvéd szerint az olvasóink által ismertetett esetben foglalkoztatásuk nem lehet jogfolytonos, hiszen nemcsak arról van szó, hogy más lesz a munkaadójuk, de ugyanott dolgoznak tovább, mint a kiszervezésnél. Másféle munkaviszonyuk lesz, ez pedig olyan mértékű változás, hogy javaslata szerint addig semmilyen papírt ne írjanak alá, amíg munkajogi szakértőnek, ügyvédnek azt meg nem mutatták.

Ügyelni kell a korábbi munkaviszony szabályos megszüntetésére, a végkielégítés-kifizetésre, a felmondási időre, a szabadságelszámolásra. Ilyenkor munkáltatói rendes felmondással kellene a munkaviszonyt megszüntetni, ha mégis belemennek a dolgozók a közös megegyezésbe, akkor ragaszkodjanak ahhoz, hogy mindent megkapjanak, ami munkáltatói felmondásnál járna nekik – szól a szakértői tanács.

Olvasóink írták

  • 1. MTT 2009. január 13. 12:24
    „Sajnos a többség örül, hogy egyáltalán van még munkahelye és dolgozhat, így talán holnap is be tud menni a boltba kenyérért és ki tudja fizetni a gyereke bérletét. Mit foglalkozik azzal, hogy szabályos-e, vagy sem? Talán, ha sokat "akadékoskodna" akkor ajtót is mutatnának neki. Hiába tudják, hogy esetlegesen mihez lenne joguk és mi járna, de inkább hagyja, mert fél. Ide jutottunk, mi, munkavállalók. Persze, lehetne pereskedni, sztájkolni, meg ezer más formában tiltakozni, de mindezt csak az meri felvállalni, aki nem abból a bérből és fizetésből él, amit minden hónapban utalnak (ha utalnak) a számlájára. Megjegyzem, hogy ez részemről teljesen érthető. Én sem tenném. Holnap vennének fel a helyemre mást, aki el bír ülni a seggén és "okoz" gondot...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos diabétesznap a megyeszékhelyen

Győr - Országosan 3–4 ezer cukorbeteg gyerekről tudnak a szakemberek, a győri gondozóhoz több… Tovább olvasom