Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Fizetne is az Adyvárosba tervezett parkolókért?

Két hónapjuk volt eddig a győrieknek, hogy elmondják a véleményüket az Adyvárosba tervezett két parkolólemezről. Úgy tűnik, a Kuopio parki terv jobban lázba hozta őket, mint a kórházi.
Az önkormányzat új csatornán, az interneten keresztül kéri ki a győriek véleményét a fontos városi fejlesztések, tervek kapcsán. Elsőként az adyvárosi parkolást vették elő.

A Kisalföld korábban megírta: a Kuopio parkban olyan „parkolólemezt" terveznek, ahol 156 autó fér el. A Petz-kórháznál pedig, ahol a parkolás szintén sokéves probléma, a már most meglévőkkel együtt 300 hely juthat a látogatóknak.

Nem most épül meg sem a Kuopio parki, sem a kórházi parkolólemez, hanem az ötéves választási cikluson belül – ezt is tisztázta már az elején a városrész önkormányzati képviselője, a ma már alpolgármesterként dolgozó Radnóti Ákos.

A parkolólemez, amely a látványterven látható, megoldhatná a problémákat.
A parkolólemez, amely a látványterven látható, megoldhatná a problémákat.

Szóval a győriek elmondhatják november óta a véleményüket, többek között az önkormányzat saját honlapján. Eddig nem tolongtak a bejegyzések, ezt el kell mondani, de a kilenc üzeneten kívül jöttek azért személyes megkeresések is – mondta Radnóti Ákos. A győrieknek konkrét kérdéseket is feltettek, például azt, hogy „Szívesen megtenne-e egy rövid sétát annak érdekében, hogy autója megfelelő körülmények között parkoljon?". Ez a Kuopio park esetében érvényes.

Bár egyelőre nincs konkrét elképzelés arról, hogy fizetőssé tennék ezeken a helyeken a parkolást, de már most szondáztatják a győrieket erről: „Adott esetben, ha díjat kellene fizetni, akkor is választaná a megépült parkolóban a megállást, mérlegelve, hogy itt egy fedett, kamerával megfigyelt helyen tárolhatná az autóját? Ha díjköteles lenne a parkoló, milyen mértékű díjat tartana elfogadhatónak a Kuopio parkban, illetve milyen mértékűt a kórháznál?"

Mint kiderült, aki írt, az nem tartja ördögtől valónak a fizetést, neki így is megérné. Ez ugyanakkor még nem vetíti előre a jövőt, csak arra ad egyértelmű választ – tesszük hozzá mi –, hogy olyan mérvű a parkolási probléma a két helyen, hogy ennek megoldása a lakosok elemi érdeke. Ahhoz azonban ragaszkodnak, hogy a Kuopio parkban, a tetőpark tetején megmaradjon a zöldterület – szerencséjükre erre vonatkoznak a jelenlegi látványtervek is.

A Kisalföld is kíváncsi az önök véleményére, megírhatják nekünk is kommentben!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszországi turnéra indult a Győri Balett, a társulat vezetője nélkül -fotók

Kiss János igazgató Achilles-ín szakadása miatt hagyja ki az olaszországi fellépés-sorozatot. Tovább olvasom