Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Fizethetnek a zugszemetelők Győrben, megtalálták adataikat a zsákokban

Jelentős mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékot szállított el pénteken reggel a Tatai út mellől a Győr-Szol Zrt.
Mielőtt a szolgáltató dolgozói teherautóra rakták volna a zugszemetet, a győri közterület-felügyelet munkatársaival közösen kibontották a lerakott zsákokat és átvizsgálták azok tartalmát, annak reményében, hogy felderíthető lesz a szabálysértést elkövetők személye.

A hatóság az így meglelt adatokat rögzítette, a későbbiekben megpróbálják beazonosítani, ki rakhatta le a szemetet.

Ez az eljárás már sokszor hozott eredményt, az adatok alapján megkeresett személyek a súlyosabb büntetés és a hosszadalmas jogi procedúra elkerülése érdekében gyakran elismerik tettüket, és befizetik a kiszabott bírságot.

A helyszínen fellelt zsákokat, a szétszórt hulladékot a Győr-Szol Zrt. munkatársai teherautóra rakták, körülbelül tíz köbméter zugszemetet szállítottak el a Tatai útról.


Mint ismeretes, hónapok óta figyeli a győri hulladékgyűjtő szigeteket és az illegális szemétlerakók környékét a Győr-Szol Zrt., a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársaiból szerveződött, szemétkommandó néven ismertté vált csoport.

Csak júniusban majd harminc esetben történt valamilyen hatósági intézkedés a város különböző pontjain illegális hulladéklerakás miatt, de feljelentéssel is élt, és helyszíni bírság kiszabásával is szankcionált a hatóság. Két alkalommal a hulladék átvizsgálása vezetett az elkövetők nyomára, akinek szintén szembe kellett nézniük a büntetéssel.

A szelektív gyűjtőszigeteket, a közterületet továbbra is szemmel tartják a Győr-Szol Zrt., a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársai, az ellenőrzések a nyári hónapokban is folytatódnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtisztították a rágógumiktól is a győri Baross Gábor utat

A Kazinczy utcától a Szent István útig mintegy 6800 négyzetméteren dolgoztak a munkások. Tovább olvasom