Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Fittebben: a szülői példamutatás már óvodás kortól fontos

Győr - Közel négyszáz kis- és nagyobb győri diák részvételével szervezték meg szerdán a győri általános iskolások mezei futó versenyét. A távok legkiválóbb teljesítői a megyei fordulón folytatják a versenyt.

A testnevelők és az orvosok szerint már óvodáskorban el kellene kezdeni a rendszeres mozgást, s ebben leginkább a szülők és a nevelők mutathatnának jó példát. Az Aranyparton öröm volt látni azt a mintegy 400 kis- és nagyobb diákot, akik futóversenyükkel emígy is népszerűsítették e sportágat. A szél alaposan megnehezítette a gyerekek teljesítményét, ám a verseny végére úgy tűnt, ezzel az elemi erővel is megbirkóztak a srácok és a lányok. Gálos László főszervező szerint egy-egy ilyen sportteljesítmény igazi rangot jelent a közösségben, ráadásul a jó kondi hozzátartozik az egészségmegőrzéshez.

Gálos László főszervező, Városi Sportigazgatóság DSB-titkár
Gálos László főszervező, Városi Sportigazgatóság DSB-titkár.
Fotó: Harcsás Judit


Röck Samu, a győri megyeszékhely sportreferense a szülői példamutatás mellett a fokozatosságot és a rendszerességet emelte ki.

Röck Samu, a győri megyeszékhely sportreferense.
Röck Samu, a győri megyeszékhely sportreferense. Fotó: Harcsás Judit


Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit


- Aki akar, szakíthat időt az egészséges életmódra, így a futásra, a szülők életmódja pedig modell lehet a gyerekek számára is – szögezte le a kiváló szakember. – Magam is megyek, futok a gyerekekkel, szinte már vártam az enyhe, tavaszi időt.

Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit


A versenyt jövő héten a megyei fordulóval folytatják. A szakemberek szerint egyébként már az általános iskolában eldől minden, a középiskola „kész anyagot" kap, a fiatalok emígy lesznek edzettek, vagy tohonyák, mindenesetre az ép testben ép lélek elve szerint minden jobban megy, ha edzettek, fittebbek vagyunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luxuslakások helyett állami lakásépítési programjavaslat

Győr - „Húsz éve mi szállítottunk a világnak ennivalót, ma mi vesszük a világtól, hazánk 1… Tovább olvasom