Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Finom étkek mesterei

Évek óta volt már kezükben főzőkanál, amikor újra a képzeletbeli iskolapadba ültek, hogy újra vizsgázzanak és bizonyítsanak, méltók az elismerésre, mesterei foglalkozásuknak.
Mesterré fogadott szakácsok
Szombaton a győri Rába Szállóban külsőségeiben az alkalomhoz méltó ünnepségen adták át a régió tizenkét szakácsának a mesterlevelet. Köszöntőikben dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Balogh József, Győr polgármestere, valamint dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a honi vendéglátás, a magyar konyhaművészet és annak művelőinek szerepét, fontosságát hangsúlyozták. Ezt követően adták át a szakácsmesterleveleket, s fogadta mesterré Pető István, a kiváló háromszoros mesterszakács Börzsei Zoltánt (Corvina Szálloda, Mosonmagyaróvár), Gáncs Zoltánt (Picante Gasztro), Hegedűs Lászlót (Rába Hotel, Győr), Horváth Szilvesztert (Határ étterem, Hegyeshalom), Kassai Lászlót (Rába Hotel, Győr), Kiss Lőrincet (Aranyhal étterem, Gyirmót), Kossa Sándort (Novotel, Székesfehérvár), Márkus Gyulát (Zöldfa vendéglő, Csorna), Németh Istvánt (Diana étterem, 85-ös főút), Orbán Lászlót (Hasik Szabadi dő- és Sportközpont Kft., Döbrönte), Póczik Zsoltot (A. és D. Bt., Győr) és Vass Sándort (Dr. Entz Ferenc MGSZKI, Velence).

Köszöntötték a világbajnokokat

Az ünnepségen külön is köszöntötték azokat a kiváló szakácsokat, akik a közelmúltban Luxemburgban tartott szakács-világbajnokságról nagy sikerrel tértek haza. Az első helyezést elért Suga Péter, valamint a második helyezést elért csapat tagjai, Edvi László, Sátor László és Nagy Károly Tóth Balázstól a megyei kamara különdíját vehette át. Az új mesterek nevében Horváth Szilveszter szólt az ünneplő közönséghez.

A friss oklevelesek vacsorájának menükártyája

A rendezvényen a mestervacsorát a frissen avatott mesterek állították össze és készítették, íme a menükártya:
Könnyű terc hidegen:
– Lazactatár blinin, kaprialmával.
– Tokajiban pácolt körte szarvassonkával és vadribizlivel.
– Jércemignon salátafészekben, szarvasgombakrémmel.
Erőleves fácánból, tépett húsával és julienne zöldségekkel.
Kecskesajttal töltött derelye pórémártásban, grillezett vargányával és paradicsomconcasse.
Bazsalikommal pácolt szarvasgerinc fűszerkéregben, olajos magvakkal, sült burgonyafánkkal és grillezett gyümölcsökkel, Madeira glace-szal.
Gesztenyés tiramisutorta, forró málnával.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjaskedvezmény

A győri közgyűlés a szocialista és a szabad demokrata frakció előterjesztésére jóváhagyta az MSZP… Tovább olvasom