Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Finisben az Árkád építése

Hajrájához érkezett a három hét múlva nyíló Árkád bevásárló- központ építése Győrben.

Az eddiginél is nagyobb a nyüzsgés az Árkád épületében és környékén. A 130 üzlethelyiséget birtokba vették a bérlők – a nagyobbak, mint az ötezer négyzetméteres Spar belső kialakítása már hónapok óta tart –, most a belsőépítészeti, villamos szerelési és festési munkákat végzik a szakemberek. Sok idejük nincs rá, hiszen november harmadikán reggel nyolcra, az ünnepélyes nyitásra mindennek készen kell lennie, amire egyébként szigorú szerződés kötelezi a bérlőket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK >>

A Strabagé az Árkád építése is (2005-01-17) >>
Az Árkád füzeteket, a Kika bútorokat ad (2006-04-24) >>
Az Árkád lesz a legnagyobb (2005-09-06) >>
Ezer elem kívül, munkák belül (2006-08-28) >>
Milyen lesz a győri Árkád? (2006-04-08) >>

A jelenlegi látvány elsőre arra a gondolatra készteti a belépőt, hogy kizárt, hogy három hét alatt csillogó-villogó bevásárlóközponttá alakuljon a monumentális épület: a két szinten és a közlekedőfolyosókon állványerdő, járólap- és gipszkartonhegyek, kábelkötegek és bútorok tornyosulnak, mesteremberek a létrákon, a lépcsőkön, a falakon – gyakorlatilag mindenhol.

Változás napról napra

A minket kísérő ECE befektetőcsoport munkatársai azonban megnyugtatnak: minden rendben van, egyszerűen így néz ki, amikor minden munka egyszerre érkezik a végső fázisához. Elhiszem nekik – elvégre végigcsinálták már néhányszor –, s alaposan körbenézve már nem is olyan aggasztó a helyzet: a leterített védőburkolat alatt például már ott fekszenek a lerakott gránit járólapok, több üzlet bejárata fölé felkerültek a világító reklámtáblák – sőt, van, ahol már a bútorok elrendezésénél tartanak –, s napokon belül helyére kerül a „főtéren" álló szökőkút is. Kísérőink szerint most már napról napra látványos a fejlődés, amit akár a főúton autózva is láthatnak a győriek.

Korlátok trópusi fából

Az összesen 95 ezer négyzetméter területű Árkád építésénél a legjobb minőségű alapanyagokat használják a kivitelezők, a belső korlátokat például trópusi fából készítik, s arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy a berendezésben a természet is visszaköszönjön: 44 nagy virágszigetet alakítanak ki, többnyire trópusi növényekből, melyeket a Komszol szállít az Árkádba, persze csak akkor, ha már minden más a helyén lesz.

Sárga és vörös

November 3-án 130 üzlet, köztük tíz étterem nyitja meg kapuit, összesen 37.500 négyzetméternyi eladótérrel.
Most, hogy a munkák igazán látványos szakaszukba érkeztek, már felsejlik az épület belsejének leendő hangulata is. A központi tereket a mediterrán stílus jegyében a napsárga és a sötétvörös szín uralja majd, előbbi a belső falakat borító paneleken, utóbbi többek között a már szinte kész bejárati részen köszön vissza. S ha már a külcsínnél tartunk, lassan kialakul az épület környéke is, a hátsó részén például már javában folyik a parkosítás.

Ami a legnagyobb felfordulást és fejfájást okozta a győrieknek, a bevásárlóközpont építésével járó közlekedéstechnikai munkák, szerencsére már befejeződtek: két hete átadták az Árkád előtti körgeometriás csomópontot, már csak az áruház hátsó szervizútja vár átadásra. Na meg az összesen 1150 autót befogadó két parkoló, amelyek egyike az épület mellett, a másik a tetején található; ezek 80–90 százalékos készültségben vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvbemutatók a pódiumszínpadon

A VI. Győri Könyvszalon pódiumszínpadán szombaton egymást váltják az új köteteiket bemutató győri… Tovább olvasom