Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Finisben a Nádor aluljáró

A Strabag Zrt. már jövő héten készre jelenti a Nádor aluljáró építési munkáit.
Hamarosan kiderül, hogy a Nádor aluljáró beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. A kivitelező Strabag Zrt. a jövő héten befejezi az építést, a műszaki ellenőrzés és próbaüzem után pedig várhatóan július második felében ünnepélyesen át is adják a közlekedőknek. Valószínűleg az újdonság erejével hat majd az aluljáró, érthetően mindenki ki akarja próbálni és ez átmenetileg okozhat dugókat, sőt, a Fehérvári úti híd és a Baross híd ki is ürülhet időnként. Ezért tehát felesleges lesz bosszankodni, az első hetek után minden bizonnyal visszacsorog a forgalom a jól ismert útvonalakra.
De ne szaladjunk ennyire messzire: a jövő héten elkészül a szigetelés, lefestik a korlátokat, felszerelik az elválasztó plexit a kerékpáros- és gyalogosút közé, bekötik a csatornát és a zajvédelem is ad feladatot. De csak annyit, hogy június 19-ig csupán esztétikai munkák lesznek hátra. Ha időrendben haladunk, a hónap végére befejeződnek a közmű- és útépítések a Tihanyi Árpád úton, a Csaba, a Corvin és az Álmos utcákban.

Végéhez közeledik az ablakcsereprogram is, a munkálatokat egyrészt a tartós hideg hátráltatta, másrészt az, hogy az új gáztervezési törvény előírásainak megfelelően számos szellőzési problémát is meg kellett oldaniuk a szakembereknek.

Az aluljáró igényelt hitelforrásából megtakarított összegből nagyon sok környezeti beruházás indult és indul el az aluljáró térségében, amely még ad munkát bőven. A tervek szerint zöldszigetek, pihenőhelyek, ivókút növeli a mű használati értékét. Miután a beruházás az utolsó fillérig a városlakók forintjaiból valósul meg, sajnálatos, hogy az elültetett fákat és bokrokat az éj leple alatt vandálok tépkedik, ássák ki. S ha már itt tartunk: az aluljáró térségében a rendőrséghez bekötött kamerarendszer fog működni, mely egyrészt a működést dokumentálja, másrészt a biztonságot védi.

Forgalomkorlátozások

Elkezdődött a győri Szigethy Attila út–Tihanyi Árpád út átépítése, a Bartók Béla út felé vezető oldalon lezárták a külső forgalmi sávot, torlódások vannak. A Tihanyi Árpád út Mészáros Lőrinc és Mester utcák közötti szakaszán újból kétirányú a forgalom. A Sport utca és Szigethy Attila út közötti szakaszt átépítik, megállási tilalom van érvényben. A 19-es, 23-as, 23/A-s, 33-as, 34-es, 36-os, 37-es, 38-as és 40-es járatok a Tihanyi Árpád út–Csaba utca– Baross híd útvonalon közlekednek, a Csaba utca korábban lezárt szakasza ismét egyirányú a Baross híd irányába. A Mester utcában új forgalmi rend van érvényben, megfordult az egyirányúsítás, most a Tihanyi Árpád út felé kell közlekedni. Átépítik a Szent István út Nádor aluljáró körüli térségét, útszűkületre kell számítani. A Gárdonyi utca Szent István és Árpád utak közötti szakaszát az 1. sz. főút felé egyirányúsították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kadler visszalépett

Kadler Gusztáv egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a győri polgármester-jelöltségtől, azután, hogy a Magyar Szocialista Párt küldöttgyűlése megválasztotta. Kadler cukorbetegsége súlyosbodni kezdett, emiatt több kivizsgáláson vett részt. Az orvosok egyöntetű véleménye szerint a polgármester-jelöltség egészségügyi állapota romlását okozná. Tovább olvasom