Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Filmzenét is játszik a győri társulat

Ismét jól csengő húzónevekkel lesz teljes a Győri Filharmonikus Zenekar jövő évi programja, amelyet a keddi évadzárón tettek közzé.
Az eddigi négy helyett öt bérletet ad ki a 2012-2013-as évadra a Győri Filharmonikus Zenekar, legújabb zenei progmagcsomagját a két éve elhunyt Sándor Jánosról nevezte el. Sándor János a zenekar karnagya volt 1961-től 1975-ig, s mint Fűke Géza igazgató hangsúlyozta: neki köszönhető, hogy a társulat professzionálissá válhatott.

A Sándor János bérleten belül egyébként lesznek olyan előadások is, amelyek a klasszikus és a künnyűzene határmezsgyéjén szerepelnek: február 14-én táncdalokat és filmslágereket énekel Szulák Andrea és Nyári Károly, május 10-én pedig olyan népszerű filmzenéket hallhat a közönség Győrben, mint az Indiana Jones, a Titanic vagy a Volt egyszer egy vadnyugat. E mellett a Sándor-bérlet vendége lesz a Török Köztársasági Elnöki Szimfonikus Zenekar és a világhírű hegedűművész Lendvay József is.

Berkes Kálmán művészeti vezető szerint a legerősebb a Nikitsch Artúrról elnevezett bérlet, ennek műsorát Baráti Kristóf Liszt-díjas hegedűművész is színesíti, akit Berkes Kálmán a világ első hegedűsének nevezett. Itt lesz ismét Kocsis Zoltán, aki decemberben Schubertet és Rachmaninovot játszik, áprilisban zongorázik Ránki Dezső, és februárban a gordonkaművész Várdai István muzsikál a győriekkel. Mellettük jól cseng még sokak mellett a Richter-bérletben előadott opera, a Norma főszereplőjének, Sümegi Eszternek, s Kiss József oboa- és Vukán György zongoraművésznek, Rost Andrea és Molnár Levente énekesnek a neve.
Fűke Géza tudatta: a régi bérlettulajdonosok június 1-ig újíthatják meg bérleteiket, az új bérleteket pedig június 4-től július 13-ig, illetve augusztus 27-től árusítják.

A jövő évadra is érvényes akció, hogy 30 százalékos kedvezménnyel vehet új bérletet az, aki egy új bérletvásárlót hoz magával.

Olvasóink írták

  • 2. gyorifilharmonikusok 2012. május 29. 22:08
    „...a február 14-i koncertünk pedig nem a Sándor János bérletben szerepel, hanem a Varga Tibor bérletben...”
  • 1. gyorifilharmonikusok 2012. május 29. 20:46
    „Tisztelt Szerkesztők!
    Köszönjük a híradást! Engedjék meg,hogy egy elírásra felhívjuk a figyelmet: NIKISCH Artur, és nem Nikitsch Artúr.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ALTEO: félmilliárd forintos fejlesztés Győrben

Félmilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a Győri Erőműben az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. Tovább olvasom