Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Film készült a herma restaurálásáról

Győr - A Szent László-herma titkai címmel dokumentumfilm készült a hatszáz éves műtárgy restaurálási munkáiról, amelynek létrejöttét a Sikeres Győrért Társaság Egyesület támogatta. A civil szervezet elnöke az alkotást tegnap adta át ünnepélyesen Kiss Tamásnak, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatójának.
Kiss Tamás lapunk kérdésére elmondta: az állam két évvel ezelőtt végeztette el a XVII. század elején Győrbe került, felbecsülhetetlen értékű ereklye restaurálását. A végeredmény Varga Péter, az Iparművészeti Múzeum főrestaurátora szakértelmét és kezét dicséri. A legrosszabb állapotban a mellrész volt: a lepattogzott zománcot sikerült pótolni és stabilizálni. Emellett megerősítették a fejrész lemezeit is.
A munkálatokat a Magyar Televízió két munkatársa, Szakály István és Kiss Sándor vette fel. A 25 perces film ezekből a képekből, illetve a Kiss Tamás és Tóth László győri rendező-operatőr által kiegészítésként rögzített felvételekből állt össze. A mű az egyházmegyei kincstár és könyvtár kiállításán tekinthető meg, valamint ingyen megkapják a győri és Győr környéki iskolák.

A Szent László-herma titkai címmel dokumentumfilm készült a hatszáz éves műtárgy restaurálási munkáiról. Fotó: Bertleff András
A Szent László-herma titkai címmel dokumentumfilm készült a hatszáz éves műtárgy restaurálási munkáiról. Fotó: Bertleff András

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendéglői beszélgetések

Győr-Ménfőcsanak - Esti vendéglői beszélgetések hangulatát idézi Szabady János helytörténeti kutató… Tovább olvasom