Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Figyelem! Ne vezessenek megszokásból a Kossuth híd környékén Győrben hétfőtől - térkép

Új forgalmi rendet kell megszokni hétfőtől azoknak, akik Győr- Révfalu Kossuth hídhoz közeli részén közlekednek. A helyzet többször fog változni a következő hónapokban.A győri önkormányzat 645 millió forintot költ révfalui útfejlesztésekre idén. A beruházássorozat jövő hétfőn kezdődik. Ahogyan arról a múlt szerdán már beszámoltunk, a pénzből befejezik a Kossuth híd 2011-ben és 2013-ban megkezdett felújítását: átfestik az acélszerkezetet, megújul a díszvilágítás, az útpályára új szigetelés és aszfaltréteg kerül. Emellett megtörténik a Rónay utca és a Kálóczy tér rekonstrukciója is.

Máthé-Tóth Péter, a városi útkezelő szervezet szóvivője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy a munkálatok március 16-án, hétfőn a Rónay utcai szennyvízvezeték-cserével kezdődnek, amelyet a gáz- és az ivóvízvezeték cseréje követ majd. Emiatt a Rónay utca Damjanich és Ady utca közötti szakaszát lezárják hétfőn hajnalban. A forgalmat az addigra kétirányúsított Kálóczy térre terelik a City- és a 6-os járattal együtt. Az előkészületek már elkezdődtek: fákat metszettek és a Kálóczy tér csomópontjait szélesítik a kétirányúsítás miatt.

A nagyobb méretért kattintsanak a térképre!
A nagyobb méretért kattintsanak a térképre!

A Kálóczy téri kétirányú forgalom, valamint a Rónay utca Damjanich és Ady utca közötti szakaszán a munkavégzés biztosítása végett már vasárnap este hat órától megállási tilalmat rendelnek el. A tilosban parkoló autókat elszállítják.

Hétfőn üzemkezdettől a City- és a 6-os buszok oda-vissza a Kálóczy téren közlekednek, de a Kálóczy téri megállóhely ideiglenesen megszűnik. A járatok a Széchenyi István Egyetem előtti, a Hédervári úti megállókban állnak meg, illetve várakoznak.

Máthé-Tóth Péter hozzátette: az ideiglenes burkolaton várhatóan májusban megnyitják a Rónay utcát, ezzel együtt lezárják a forgalom elől a Kálóczy teret.

A Kossuth hidat a tervek szerint a nyári iskolai szünet kezdetétől nem lehet használni, s akkor a Kálóczy téren kívül ismét zárva lesz a Rónay Jácint utca is. A kivitelezést augusztus végére szeretnék befejezni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videó: megdöbbentő részletek a gyarmati gyilkosságról - a pincében aludt a gyanúsított

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség Gyarmaton csütörtökön, ahol részletesen ismertették a… Tovább olvasom