Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Figyelem! Keddtől megváltozik a közlekedés rendje néhány utcában

Új forgalmi irányok lépnek életbe keddtől Révfalu néhány, belvároshoz közel eső utcájában. Az átállást átmeneti megállási tilalom segíti. A változtatásokat az érintett területen jelentkezett megsokszorozódott parkolókereső forgalom sürgette.

Régi terve a városnak a Damjanich, az Ady Endre utca és a Dózsa rakpart egyirányú rendszerbe sorolása. Révfalunak ezen a részén az utóbbi években, évtizedben több lakóépület, társasház emelkedett, vállalkozások sora nyitott üzletet, irodát a könnyen elérhető, nyugodt környéken. A forgalom már ezzel megélénkült, a Móricz Zsigmond alsó rakparton tavaly májusban kezdődött munkálatokkal, pontosabban a sok száz ingyenes parkoló megszűnésével azonban egyre több autós fedezte fel a Kossuth hídhoz közeli utcákban rejlő lehetőségeket a megállásra.

A forgalmi átalakítás előkészítését decemberben kezdte meg Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete. A Dózsa rakpart és az Ady utca közötti Községház közt szélesítették meg.– A forgalmirend-változás január 31-én, kedden reggel nyolc órától fokozatosan lép életbe, ehhez kapcsolódóan az érintett útszakaszokon ugyanettől az időponttól megállási tilalmat rendelünk el azért, hogy senki ne parkolhasson az új irányokkal szemben – tudatta a Kisalfölddel Máthé-Tóth Péter, az útkezelők műszaki vezetője. – A közlekedőknek azt javasoljuk, hogy kedden reggeltől ne parkoljanak a tilalommal jelzett szakaszokon addig, amíg az ideiglenes tiltó táblákat a munkák végeztével vissza nem vonjuk. Erre várhatóan még aznap sor kerül.

A műszaki vezető azt is elmondta: az átalakítás nyomán, jellemzően a Dózsa rakparton, mintegy harminc autó számára elegendő új parkolóhely szabadul fel, ez azonban elsősorban az ott lakók mindennapjait könnyíti meg.

A Dózsa György rakpartot, a Községház közt, az Ady Endre és a Damjanich utcát érintő forgalmirend-változás térképünkön jól nyomon követhető: a Dózsa György rakpart Rónay Jácint és Községház köz közötti szakasza egyirányú lesz a Községház köz irányába; a Kossuth hídon vezetett kerékpáros közlekedés kiépítéséhez kapcsolódóan tavaly ősszel egyirányúsított Községház köz forgalmi rendje (egyirányúsítás az Ady Endre u. felé) érvényben marad; az Ady Endre utca Rónay Jácint és Báthory utcák közötti szakasza egyirányú lesz a Rónay Jácint u. irányába; végül a Damjanich utca egyirányú lesz a Rónay Jácint és Báthory utcák között a Báthory u. irányába.

Olvasóink írták

 • 15. kavezsu 2013. június 24. 10:18
  „Nem tudom honnan vették ezt a térképet, vagy ki tudatlan készítette ezt a térképet , de az igazi Víztorony út az a tárképen tévesen beírt "Víztorony út" és a Leibstück Mária ut közötti út: ami zsákutca !!!!!!!!”
 • 14. W118 2012. február 01. 12:33
  „Amikor a tehetségtelenség,hozzá nem értés szorgalommal párosul....
  A legrosszabb variáció,amitől az Isten mentsen bennünket.
  Na ezt láthatjuk Győrben a "forgalomszervező szakmérnök"útkezelőktől.”
 • 13. Loich 2012. január 31. 12:15
  „"Ordo ab chao: Rend a káoszból " Egy előre megkomponált, maguk által csinált problémára most tálcán kinálják a megoldást. így működik az EU az IMF és a győri önkormányzat is. Terelgetnek minket, mint a birkákat.”
 • 12. eger 2012. január 31. 11:50
  „Ismét egy átgondolatlan közlekedésszervezés. A forgalmat bevinni a szűk Községház-közbe, ezáltal a város irányába vezető forgalmat lelassítani azért hogy minél több fizető parkolóhelyet alakítsanak ki, nem túl bölcs ötlet. Állítólag a környezetbarát kerékpáros közlekedést preferálják, a valóságban sorra nehezítik. Most például jelentős kerülőt, veszélyes forgalmi helyzeteket iktatnak be. Más városokban a központon kívül, de közelében lehetővé tesznek ingyenes parkolást, itt ezt is ellehetetlenítik.
  Jó lenne, ha értő közlekedésszervezőknek adnának teret, ne dilettánsoknak.”
 • 11. VargaP 2012. január 31. 10:31
  „a parkolási rendelet melléklete
  http://onkormanyzat.gyor.hu/data/files/kozgyulesek/gyr_fizp_kiterjeszts_v4_20120701_1.pdf”
 • 10. AntiFricc 2012. január 31. 10:03
  „8
  Július 1-től lesz fizető parkolás ezen a területen. Ha jól rémlik ez volt múltkor a hírekben.”
 • 9. Valaki 2012. január 31. 09:05
  „"Régi terve a városnak..."

  Na ez a mese habbal! A közlekedési káosz csak fokozódik, csak fokozódik... ! :)))”
 • 8. kavezsu 2012. január 30. 20:28
  „Bizony a Damjanich utcán elég körülményes volt a közlekedés. Mindkét oldalon parkoltak az autók és a két írányú forgalom sokszor okozott problémákat. Én úgy gondolom nem is az egyírányúsítás itt a lényeg , hanem az , hogy mikor követi ezt a fizető parkolóvá alakítása az érintett utcáknak????????????????????Mert azért már ennyire csak nem vagyunk naivak!!!!!”
 • 7. .viki27. 2012. január 30. 17:57
  „Az Ady Endre utcát még megértem,hogy egy irányúsították de a többit nem.Eddig jó volt pedig ott lakik a Balogh Jóska!Ő miatta nem kellett forgalmat el irányítani de a mostaniakat minden zavarja.Főleg a lakosság!”
 • 6. tefegu 2012. január 30. 17:32
  „Akkor itt is azt csinálták, mint a Kiss János úton.
  1 szakaszt egyirányúsítottak, hogy ne tudjanak behajtani. Mintha csak a nagy faluban lennénk.
  Akkor már miért nem lett egyirányú az egész Dózsa Győrgy rakpart?”
 • 5. dara78 2012. január 30. 16:51
  „Pontosan a rakparti parkolók hiánya okozza ezt a helyzetet. Nem kell mellé beszélni...Akinek a belvárosban van dolga, itt teszi le az autóját. A városvezetés meg már dörzsöli a tenyerét, hogy fizetősre alakítja az utcákat. Jön az ötlet szinten is elcseszett mélygarázs (agyrém) stb. stb. Mi meg kedves szavazó polgárok csengetünk mindenért.
  Oszt jónapot!”
 • 4. ktl 2012. január 30. 16:02
  „Kínos...”
 • 3. embrus 2012. január 30. 15:11
  „És mikortól kell fizetni?”
 • 2. Goldmund 2012. január 30. 15:01
  „A könnyen elérhető, nyugodt környék ma már csak álom arrafelé!
  Se nem könnyen elérhető, sem nem nyugodt!
  Városfejlesztés Borkai-módra!”
 • 1. Epoxigyanta 2012. január 30. 14:03
  „"...vállalkozások sora nyitott üzletet, irodát a könnyen elérhető, nyugodt környéken."-Mintha azt sugallná ez a mondat,hogy nemkívánatosak ezek az üzletek,vállalkozások.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. Art/Tárlat Kortárs képzőművészet Győrben

Az ART9000 egyesület 2010-ben az I. Győri Art/Tárlatot azzal a céllal rendezte meg. Tovább olvasom