Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Fifikásan összehozták az Öveges-pavilont

Hétköznapi eszközökből összerakott érdekes kísérletekkel tette élvezhetővé és jól érthetővé a fizikát Öveges József, akinek a nevét felvette a péri iskola, ahol kiskorában tanult.

Péren ma is a neves tudós szellemiségében folyik a természettudományos oktatás és idén megtartották az Ifjú Fizikusok Találkozóját: 12 iskola 18 versenyzője mutatta be kísérletét. A kísérletelemzésben első lett Németh Péter a győri Öveges iskolából, második Reizinger Patrik Halásziból, harmadik Baranyai Adrienn Pérről.

Adományok révén épült pavilon a szabadtéri tanórák megtartásához.
Adományok révén épült pavilon a szabadtéri tanórák megtartásához.

Kísérletbemutatásban szintén Baranyai Adrienn remekelt, második helyezést szerzett Kiss Dorina a győri nádorvárosi oktatási központból, harmadik lett Reizinger Patrik. A természettudományokon alapuló logikai feladványok megoldásában, azaz az Ifjú Fifikusok Találkozóján első helyen végzett a Szabadhegyi Közoktatási Központ csapata, második helyen a töltéstavai Fiáth János Általános Művelődési Központ, harmadik lett a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola. Ebben a versenyben tíz intézmény képviseltette magát.

Szelecz László péri iskolaigazgató elmondta portálunknak, hogy a találkozó keretében felavatták az Öveges-pavilont, ami szabadtéri tanóráknak, napközis foglalkozásnak ad helyet udvarukon. Legalább félmillió forintos értéket képvisel, de adományok révén készülhetett el.

Olvasóink írták

 • 2. rimanyiz 2010. május 13. 13:55
  „Kedves olvasónk!
  Az Ifjú Fizikusok Találkozója és az Ifjú Fifikusok Találkozója két külön dolog - bár egy helyen és napon tartották meg mindkettőt -, ezért is mások a nyertesei a találkozók versenyeinek, ahogy az a cikkből kiderül.
  Örülök, hogy olvassa cikkeinket!
  Ehhez jó egészséget kívánok a továbbiakban is!
  Üdvözlettel: Rimányi Zita újságíró”
 • 1. fifikus_fizikus 2010. május 02. 13:06
  „Mint "fifikus_fizikus" gartulálok a versenyzőknek, a szervezőknek és természetesen örülök a bemutató helynek.

  A mosonmagyaróvári Csodák Palotája és különösen a térben jóval közelebbi győri Agora Pólus remélhetőleg tovább ösztönzi a fiatalokat a felfedezésekre, kísérletezésekre. (Mindkettő a közeljövőben épül, alakul.)

  Vajon hányan lesznek belőlük krúdys diákok?
  A Fizika Napja nevű komplex természettudományos rendezvényhez sok kreatív diákra van szükség :-)))

  A Kisalföldnek NEM_gratulálok, mivel ismét nem tudták leírni kétszer egymás után ugyanazt a szót:
  Ifjú Fizikusok vagy Ifjú Fifikusok Találkozója?
  Az előző nyilván ötletesebb, de a Kisalföld sosem volt híres a logikáról, a jó helyesírásról, a következetességről, egyáltalán az újságírás elemi szabályainak ismeretéről...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A beteg gyermekekért is találkoznak Győrszemerén

Negyedik alkalommal rendezik meg május elsején a Győrszemerei Kamionos Találkozót, melyet annak… Tovább olvasom