Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Fidesz: Pályázat van, de hol az eredmény?

Győr - A Fidesz győri elnöksége közleményben reagált az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, amelyről Ha nincs pályázat, nincs pénz se címmel adtunk hírt. A közleményben ez áll:
„Amennyiben Gergely Zoltán a lottózásra tett utalásaival arra célzott, hogy egy ötös találattal előbb juthatnak forrásokhoz az önkormányzatok, mint az állami pályázatokon, akkor gratulálunk, megütötte a főnyereményt! Gergely Zoltánnal ellentétben a Fidesz úgy véli, a fejlesztési célú központi támogatások elosztását nem lehet olyan könnyelműen kezelni, mint ahogyan a Gyurcsány-kormány »kaszinózik« az emberek által befizetett adóforintokkal.

Gergely Zoltán sajtótájékoztatóján négy pályázatot emelt ki az önkormányzat által beadott és folyamatban lévő 61 pályázat közül! A 61 darab pályázatból 30 esetben sikerrel zárult a projektek száma, az elnyert támogatások összege ezzel 530 millió forint volt. 20 pályázat még folyamatban van, elbírálásra vár, ezekből a várt támogatási összeg 15 millió forint. Az önkormányzat 2 darab továbbfejlesztésre javasolt pályázatot is benyújtott, itt az igényelt forrás közel 3 milliárd forint.
Fenti összeállításban szerepelnek a minisztériumok által kiírt, az operatív programokban pályázott, az önkormányzat által fenntartott intézmények pályázatai, valamint a különböző határokon átnyúló együttműködések is. Ezenfelül több olyan beadvány is van, amelyet az önkormányzat nem önállóan, hanem konzorciumban pályázott.

Ahol Gergely Zoltán azt említi, hogy a város hiányosan, majd a hiánypótlást követően is hibásan adott be pályázatot, ott a város pályázatát forráshiány miatt utasították el, így Gergely Zoltán utalása hamis és félrevezető.

Összességében a Fidesz azt javasolja – immáron sokadik alkalommal – Gergely Zoltánnak és az MSZP-nek, hogy mielőtt összevissza beszélnek, nézzenek utána állításaik valódiságának, mert megállapításaik olyan mértékben ellentmondanak minden szakmaiságnak, hogy azzal – bár ez lenne a céljuk – nem az önkormányzatot, hanem magukat járatják le.
Amennyiben pedig Gergely Zoltán tanúbizonyságot kíván tenni konstruktivitásáról, akkor nézzen utána államtitkár, megyei pártelnök kollégájával közösen, hogy a város bírálat alatt lévő pályázatainál mikor várható végre eredmény, ugyanis több esetben a bírálati határidők már rég lejártak."

Olvasóink írták

 • 5. Pipa 2008. július 30. 22:22
  „Kedves Cain!

  Köszönöm szépen a gyors információt! De sajnos az előterjesztések szövegét áttanulmányozba nem bukantam nyomára a 65 beadott pályázatnak, De ez lehet, hogy csak az én hibám.
  A Pólus 100 Milliárdja nem bianko csekk. Ezekre projektekkel kell pályázni, nem csak az Önkormányztanak, hanem a vállalkozásoknak, Ipari Parknak, Egyetemnek, stb. Hogy ezekből melyik is nyert: Széchenyi Egyetem nyert egyszer 6,9 milliárd Ft-ot, majd 400 milliót a fejlesztésre, az Ipari Park és az Innonet kht is nyert Ipari parki szolgáltatások fejlesztésére néhány milliárdot a Nyugat-dunántúli ROP-ból. A Lukács Sándor Iskola és az Önkormányzat nyert 400 milliót a TISZK-re. Ezek is részei a győri Pólus programnak, ami nem városi presztízs beruházásokról, hanem valós gazdaságfejlesztésről szól. Akárhogy is nézem elég jól halad a projektek beadása és támogatása. Mondjuk ebből csak 1ben volt benne a jelenlegi Önkormányzat keze.
  Szerintem ne legyünk telhetetlenek, mert a pólus nem 1 évre, hanem legalább 2013-ig vagy annál tovább szól.
  Én úgy gondolom, hogy a mellébeszélés és rágalmak helyett tényeket közöltem. Adataim ellenőrizhetők a www.nfu.hu-n. TUdom, hogy erre azt mondod, hogy a hazug kormány hazug propaganda anyaga. Szeretnélek tájékoztatni, hogy nem, hanem az EU által akreditált hivatalos pályázati információs rendszere.”
 • 4. /joco1 2008. július 30. 19:27
  „mellé - beszélés- magasiskolája.(fideszmodi)”
 • 3. Cain 2008. július 30. 16:40
  „Nem árt ha néha benézel ide is:

  http://www.gyor.hu/index.php?kozgyulesid=60

  Engem pedig érdekelne, hogy hol tarta a pólus városok program.

  Molnár csacsi talán mesélhetne róla , hogy hol tart városunk "Autopolisz" programja. Itt elvileg 100 milliárdot nyerhet a városunk. De az sem gond ha olvashatok mondjuk a szegedi "biopolisz" szintén kb. 100 milliárdos projekt állásáról.”
 • 2. Pipa 2008. július 30. 09:42
  „Ja, és nagyon kíváncsi lennék a 61 folyamatban lévő pályázati projektre. Valaki tudja, hogy hol lehetne megnézni? Nem szapulásnak szánom a kérdésem, csak tényleg mint győri nagyon érdekelne, hogy milyen fejlesztési projekteket tervez az Önkormányzat.”
 • 1. Pipa 2008. július 30. 09:30
  „Nem szeretnék ebbe a vitában állást foglalni, mivel mindenki úgy magyarázza a dolgokat, ahogy akarja. Engem csak egy dolog zavar. Mégpedig az, hogy ha Gergely Zoltán az Önkormányzat és a városvezetés tevékenységét kritizálta a sajtótájékoztatójában, akkor nem a város vezetésének, Polgármesternek vagy a pályázatokért felelős alpolgármesternek kéne erre reagálnia? Vagy ebben a két személyben a FIDESZ nem bízik annyira, hogy megengedje nyilatkozni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A barokk örökre Győré marad

Győr - Jövő hét végén benépesül Közép-Európa legszebb barokk tere, a Széchenyi tér, ahol a XVI.… Tovább olvasom