Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: hol vannak a Pólus-milliárdok?

Győr - A győri Fidesz sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben Németh Zoltán, a párt győri alelnöke a következőket írja:
„Ma is élénken élhetnek az emlékezetünkben azok a hangzatos ígéretek, amelyekkel kormánypárti politikusok kürtölték tele az országot a Pólus-városok és a Pólus-program kapcsán. Gyurcsány Ferenc, Kóka János, Bajnai Gordon és Kiss Péter egymásnak adták a kilincset Győrben is, s egymást túllicitálva ígértek először 120 milliárd forintot, majd az idő múlásával előbb 100, majd csupán pár tízmilliárd forintot Pólus-városonként, mígnem az ígérgetések elszálltak a levegőben. Győrött már 60 milliárd forintért villamosokat vizionáltak a sétálóutcába, országszerte a városok vezetői méltatlan harcokat vívtak egymással a pólusközponttá válásért, milliókat költöttek kötelezően előírt szervezetek létrehozására és működtetésére – mindhiába.

A Pólus-program a szocialisták egyik legerősebb kampánytémája volt, azt ígérték, hogy a 100 milliárdos támogatások új gazdaságélénkítő, gazdaságfejlesztő erővel bírnak az Új Magyarország Programban. Mostanra mindenki számára érthetővé vált, hogy a Pólus-program csak lózungok szintjén, minimális funkcióval működik. De akkor hol a pénz? Biztosra vehető, hogy a Miniszterelnöki Hivatal adófizetők drága pénzén működtetett kommunikációja erre a kérdésre is megfogalmazza majd a lényeget elkenő, az igazi problémáról a figyelmet elterelő, hamiskás válaszát. De a kormányzati »vakításokra« már nem vagyunk kíváncsiak. Ahogy – jól láthatóan – a választópolgárok többsége sem.

De ettől még a kérdés jogos, ezért várjuk az MSZP válaszát: el tudnak-e számolni a százmilliárdos ígéretcsomaggal?"

Olvasóink írták

 • 13. paxpace 2008. október 02. 21:37
  „Nem kellene a mocskolódás helyett megtanulni pályázaot irni?
  Valószinű fontosabb lenne a városnak”
 • 12. stallinn 2008. október 02. 18:45
  „9! 2008.10.02. 10:31
  Ki is ígért400 % eü béremelést?
  Ki ígért 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék szlogent.
  És persze minden ilyen ígéretet megtartott, nem hazudott soha.
  Jelen pillanatban még mindig sok szenilis hisz ennek a megélhetési politikusnak.
  Hát ezért tartunk itt.”
 • 11. győri nagyi 2008. október 02. 13:52
  „egyetértek szomszéd úr!? A demokráciához ép ész is kéne, nem pedig amnézia és felelőtlen gondolkodás! A 9. hozzászólóval is egyetértek azzal a kitétellel, hogy a szenilis helyett agymosott szavazóbázis!”
 • 10. elvtárs34 2008. október 02. 12:43
  „Te jó isten! Elhitte valaki ezt a polis-mesét? Már akkor is nevetséges volt amikor emlegették!”
 • 9. 7. 2008. október 02. 10:31
  „7.

  Nem akarlak elszomorítani, de olyan kisunoka is van, aki megöli a nagyiját néhány ezer forintért. Ez tény. Sajnos.

  A felvetés pedig teljesen jogos. A szokásos MSZP-s módszer, hogy ígérgetünk, hazudozunk, azután pedig nem adunk semmit és bízunk benne, hogy a szenilis szavazóbázisunk úgyis beveszi. Többnyire ez be is jön. Ezért tartunk itt.”
 • 8. szomszéd úr 2008. október 02. 10:25
  „Legfeljebb nem fogja sokra tartani a nagyiját az unoka.
  Ha lenne aki szembeköpje a nagyit, akkor már rég eltűntek volna az egykori komcsik. De amíg sokan nem képesek látni azt, hogy eleve posztkomcsira nem lehetne bízni semmit, nemhogy a jelenünket és a jövőnket, addig marad ez a gyűlölködés és ellenségeskedés. A demokráciához ép ész is kéne, nem pedig amnézia és felelőtlen gondolkodás.”
 • 7. kisunoka 2008. október 02. 10:09
  „Szvsz nincs a világon olyan kisunoka, aki csupán azért(vagy bármi másért) szembe köpje a nagyiját, mert a kisunokának nem tetszik a nagyi párthovatartozása..”
 • 6. hozzászóló42 2008. október 02. 10:08
  „Artie: nehogy már elkend az ígérgetést, a privatizációt a másik pártra, pártokra! :) Olyan vagy, mint GYF apád, nyilván ezért is szavazol rá. Nektek mindig mindenki egyforma, főleg ha sárosak vagytok; soha nem látjátok és nem is akarjátok látni a különbségeket.”
 • 5. artie 2008. október 02. 09:35
  „Azt hiszem, már megint én éltem másik országban, amikor 90-ben elkezdték "kiárusítani" az országok a ... kik is? És azt hiszem, megint én élek rossz országban, hogy a kiárusított országban már csak olyan cégek működnek, amelyek a kiárusítás eredményeképp jöttek létre.

  Azt meg kedves Németh úr is tudhatná, hogy ha megígérnek pénzt valahova, aztán nem adják oda, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy ellopták, hanem azt, hogy az ígérgetésnek nem volt fedezete. Ebben mondjuk az ő kedves pártja a legjobb...”
 • 4. grent 2008. október 02. 09:10
  „Győri nagyika! Remélem el tudja majd viselni, amikor a kisunokája szembeköpi azért, ahogy most a szocikra szavazva kiárusította az ő jövőjét is... Akkor gondolkodjon, amikor a komcsikra szavaz ösztönből, hogy hol él majd a gyereke, amikor már minden talpatatnyi földet kiárusítottak a lábunk alól.”
 • 3. friderika2 2008. október 02. 09:08
  „Tökéletesen igaz, amit a Fidesz ír. Mit képzelnek ezek a macskajancsi szocik, ígérgetnek fűt-fát, aztán átvernek mindenkit. Ez megy hat éve ettől a mocskos bandától. Hol van a 100 milliárd? Kellett a soha fel nem épülő kormányzati negyed klientúrájának? Vagy a 4-es metróhoz? Vagy ellopták azt is, mint az uniós pénzeket? Adjon számot a Maszop!”
 • 2. győri nagyi 2008. október 02. 08:24
  „T. alpolgármester úr! TAnuljanak meg pályázni a "profi pályázatíró csapat"-tal, mert a pólusprogram pénzét sem öntik csak úgy oda - nagyon helyesen! Nincs már ingyenebéd!”
 • 1. lokálmatórna 2008. október 02. 08:22
  „Zolika! Előbb ti számoljatok el a 10 eFt-os hőmennyiségmérő beszereléssel, a profi pályázatíró csapattal stb. Nem a városházi zártosztályra, a városháza előtti tér("Önöknek épül" bugyuta szöveggel) presztizs-felújításra stb. vagyunk kíváncsiak! Azt is szeretnénk tudni, hogy milyen feltételekkel lett kegyvesztettből újra teljesjogú alpolgármester.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendületben a Fidelitas

Győr - A közvélemény-kutatások szerint sikeres és pozitív visszhangot keltett a győri és debreceni… Tovább olvasom