Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fidesz: Az MSZP a jogállamon kívül van

Győr - Az MSZP győri szervezetéről és magáról az MSZP-ről bebizonyosodott, hogy a jogállam keretein kívül helyezte magát – mondta Németh Zoltán győri alpolgármester, a Fidesz városi alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus mindezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a szocialisták több mint fél éve nem hajtották végre a bíróság ítéletét.

Ahogyan arról Szalay Péter ügyvéd tájékoztatása alapján tegnap beszámoltunk (Szijjártó végrehajtást kér az MSZP ellen), a Fővárosi Ítélőtábla tavaly júniusban úgy döntött, hogy a baloldali párt megsértette Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy városi elnöksége lapunkban 2007 márciusában a következőket jelentette meg: „Szijjártó Péter jól működő (önkormányzati) cégek hírnevét (...) taszítja sárba pusztán azért, hogy az átláthatóan gazdálkodó városi cégek tönkretétele, összevonása árán lophassák ki a város vagyonát". A bíróság eltiltotta az MSZP-t a jogsértő magatartástól, valamint arra kötelezte, hogy 15 napon belül saját költségén jelentessen meg elégtételt adó közleményt, amely magában foglalja a jogsértésért történő sajnálkozást is. A pártot nem vagyoni kár, 250 ezer forint megfizetésére is kötelezte. Szalay Péter szerint az MSZP az ítéletekben foglaltakat annak ellenére nem hajtotta végre, hogy többször figyelmeztette erre.

Németh Zoltán szerint a szocialisták tettének nagy a társadalmi veszélyessége, mert ha egy kormánypárt semmibe veszi a bíróság ítéletét, az mások számára is példa lehet. „A Fidesz a demokrácia és a jogállamiság pártja. Mindaddig, amíg az MSZP nem tartja tiszteletben a bíróság ítéletét, addig Győrben nem folytatunk vele párbeszédet, javaslatait nem fontoljuk meg" – szögezte le a politikus
Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke megkeresésünkre úgy vélte: mondvacsinált az ügy, és nem véletlen, hogy a Fidesz most, a városi költségvetés elfogadása előtt hozakodott elő vele.

„A párbeszéd elmaradása nem sok változást jelent, mert eddig is érvek nélkül söpörték le javaslatainkat, például az iparűzési adó csökkentését vagy a képviselői tiszteletdíjak lefaragását. Furcsa, hogy Szijjártó Péter magánügye fontosabb, mint a közügyek" – tette hozzá. Kijelentette: az ominózus per az MSZP központi szervezete ellen folyt, és a pénz átutalása megtörtént.

Olvasóink írták

 • 18. todoer 2009. február 23. 08:31
  „Szijjártó Úr !
  A posta számlát már kifizették ? ( arról is jogerős bírósági ítélet van, vagy az is a 2 milliárdos párt adósságot növeli Jót kacagtam a hét viccén : Fidesz mint a jogállamiság pártja . Akkor mi a helyzet az APEH adateltüntetéssel Simicska idején, szerver feltöréssel , kordon bontással stb”
 • 17. gjozsi88 2009. február 22. 11:13
  „Eva!
  Ha jogerös bírósági végzés van,akkor,mint mindenhol másutt megkezdődik a végrehajtás! A bíróság inkasszáltatja,behajtatja!Nem mindegy ki mond igazat!Lényeg a törvény alkalmazó tegye a dolgát!Ebből politikát csinálni,csak elterelés lehet!”
 • 16. Eva- 2009. február 22. 10:10
  „",,A Fidesz a demokrácia és a jogállamiság pártja. Mindaddig, amíg az MSZP nem tartja tiszteletben a bíróság ítéletét, addig Győrben nem folytatunk vele párbeszédet, javaslatait nem fontoljuk meg" - szögezte le Németh Zoltán"

  "Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke megkeresésünkre . Kijelentette: az ominózus per az MSZP központi szervezete ellen folyt, és a pénz átutalása megtörtént."

  Hitvit: ki nem mond igazat??!
  "”
 • 15. Primax 2009. február 21. 21:37
  „Bagoly mondja verébnek...”
 • 14. sziszifusz 2009. február 21. 15:58
  „Egyik tizenkilenc a másik egy.....,.komolyan gondolja,hogy a 250000 Ft. miatt -/és pont Szijjártó úr - ingyen autó,nem köz- csak vállalati pénz és hazudozó városházi alkalamazott / -kapcsán lesz valakinek az a véleménye - a maszop jogállamon kívüli?
  Nevetséges.És háromszorosan jellemző!”
 • 13. gjozsi88 2009. február 21. 13:24
  „upho!Mit nem fogok fel? A Fidesz propagandát? Szerinted mi nem igaz abból amit leírtam?”
 • 12. upho 2009. február 21. 13:05
  „gjozsi nagyon nem fogod fel ugylatom :)”
 • 11. aTibi 2009. február 20. 23:29
  „Vicc, mindegyiket elzavarni!
  Sőt felelősségre vonnám az összeset, és miután szabadulnak nem lenne kedvük politizálni/lopni/!

  Még,hogy ezek nem tesznek semmit?-----de igen a saját zsebükbe!”
 • 10. Totyis 2009. február 20. 21:06
  „Az alkotmányunkal együtt el kellene takaritani a parlamentből az összes ingyenélő és adócsaló söpredéket!!!”
 • 9. federik 2009. február 20. 20:01
  „"A Fidesz a demokrácia és a jogállamiság pártja. Mindaddig, amíg az MSZP nem tartja tiszteletben a bíróság ítéletét, addig Győrben nem folytatunk vele párbeszédet, javaslatait nem fontoljuk meg"

  ..sőt,szerintem vonuljanak ki az önkormányzat üléséről tiltakozásképpen,meglátják az MSZP azonnal fizetni fog.
  Talán az éhségsztrájkkal is megpróbálkozhatnának... és még lenne néhány tippem.”
 • 8. gjozsi88 2009. február 20. 19:38
  „albatrosz! Ismételten kérdezem:melyik biróság állapította meg,hogy a kordon indokolatlan volt? A szerintem jogtalan..,az egy vélemény,jogerös biróságivégzésig nem jogi kategória!Kinek van joga demokráciába önbiráskodni?
  Ha itt tartunk,talán érdemes megjegyezni,hogy a Fidesz idején az MSZP a parlamentben és nem utcai zavargásokat előidézve a parlamentbe politizált,képviselte az őt megválasztók érdekeit!Kinek az érdekét védi a kivonulással?
  Ismételten kérdezem:miért nem kaphattak az MSZP-sek bizottság vezetői helyet a győri önkormányzatba,melyet a szavazat arány indokolt volna?”
 • 7. albatrosz 2009. február 20. 19:24
  „gjózsi88! Már megint kevered a szezonz a fazonnal! A kordonálliás volt demokrácia ellenes nem lebontása! Ebben patriot-nak adok igazat. Amikor a Fidesz-kormány volt nem állittatott kordont a parlament köré, és nem vásároltak 300 millióért népfélemlitő vizágyukat! Egyetlen egy olyan nagygyülés, vagy tüntetés nem volt,ahol gyalogos, és lovas rohamrendőröket vetettek be.”
 • 6. gjozsi88 2009. február 20. 19:16
  „patriot!Ha jogerős végzés van,akkor végrehajtás van!Demokrácia ettől müködik!
  A kordonbontásról?Ha a rendór kitesz egy kordont,mert lavina veszély van,akkor te azt figyelmen kivül hagyod? Honnan gondolod,hogy indokolatlan volt a kordon?Melyik birósági jogerös végzése mondta ezt ki!Jogállamban kinek van joga önbiráskodni!
  Az MSZP-nek hány bizottságvezetői helye van a győri önkormányzatban,holott a szavazást csak pár százalékkal nyerte a Fidesz?”
 • 5. patriot 2009. február 20. 18:49
  „gjozsi88!

  Köszönöm a felvilágosításodat,de nem értek veled egyet semmiben. Nekem a kordon állítása volt a demokrácia megcsúfolása,míg neked annak bontása.
  Arra azért kíváncsi lennék,hogy egy bírósági döntés végrehajtását mivel tudják elodázni szocialistáék.”
 • 4. gjozsi88 2009. február 20. 18:38
  „patriot!A demokrácia nem azt jelenti,hogy mindent lehet,hanem a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak!Addig van jogod,mig a másik jogát nem korlátozod!Egy rendőri intézkedést felülbirálni jogerős birósági ítélet nélkül,mint a Fidesz kordon bontása,rossz üzenetet is hordozott! Jelentősen gyengítette a rendőri intézkedések súlyát,főként,hogy bíróság asszisztálása mellett,aki nem tartotta súlyos szabálysértésnek, láthatjuk milyen következményekkel jár!(Már személyes sértésnek veszünk egy igazoltatást!)Most ugyan ez a párt követeli a közbiztonság javítását!Ez több mint komolytalan!
  Azt,hogy a Fidesz egy bizottságvezető posztot nem adott az MSZP frakciónak,pedig a választás eredménye nem volt abszolut jobb oldali győzelem,már eleve támadható és az MSZP bármely reakciója következmény lehet!Noha a jogerős végzés mindenki számára kötelező,de a Fidesz kommunikáció tapasztalatai alapján sok kétség merülhet fel az ő hitelességük tekintetében!!!”
 • 3. nocomment41 2009. február 20. 18:22
  „"Verekedés tört ki a fóti képviselő-testületi ülésen szerdán. Másodszor is megakadályozták a helyi szocialisták a január végén megválasztott fideszes polgármester eskütételét. Mádly Zsolt délután 2 órára hívta össze a testületi ülést, amelyen most sem jelentek meg a helyi MSZP-s és a független képviselők.
  A szocialisták szimpatizánsai elállták a terem bejáratát, így a televíziós stábok sem jutottak be a terembe, a szimpatizánsok egyike az egyik kereskedelmi csatorna forgatócsoportjának tagját meg is ütötte."
  http://www.magyarnemzet.hu/portal/617089?searchtext=megakadályozták%20fót”
 • 2. patriot 2009. február 20. 17:29
  „"mert a Kossuth téri korlátok azok a jogállamiság alap pilléreit képezik ugye?"
  ezt a hülyeséget!”
 • 1. gep54 2009. február 20. 17:00
  „Azok meg akik ledöntötték a Kossuth téri korlátokat, azok meg a demokrácia bajnokai a jogállamiság megalapozói. Hányok a politikusoktól. (bal,jobb, jobbszél, balszé, liberális, kereszténydemokrata stb.)l”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letették az esküt az utolsó művelődésszervezők (Videóval)

Győr - Átvették pénteken diplomáikat az utolsó művelődésszervező szakos hallgatók – minthogy… Tovább olvasom