Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Fidesz: a baloldal egyszer már eljátszotta a fiatalok jövőjét

Ma a baloldalon ugyanazok vannak együtt, akik szétverték az oktatási rendszert - olvasható a győri Fidesz közleményében.

A Győr-Moson-Sopron megyében élők nem kérnek többet a bukott baloldalból. Ma a baloldalon ugyanazok vannak együtt, akik szétverték az oktatási rendszert, cserbenhagyták a pedagógusokat, elszegényítették a szülőket és a gyermekeket. A gyermekek, a szülők és a pedagógusok ma érdemi segítséget kapnak a boldoguláshoz.

A baloldal kormányzása alatt százmilliárdokat vont el az oktatásból, több tízezer pedagógust tett az utcára, több száz iskolára tett lakatot és liberális kísérleti tereppé tették az oktatást.

Minden ötödik gyermek funkcionális analfabétaként hagyta el az iskolapadot, a fiatalok szakma nélkül és értéktelen diplomákkal hagyták el az oktatási rendszert. A baloldal megduplázta a fiatalok munkanélküliségét és adósította el őket már akkor, amikor még meg sem születtek.

A Fidesz-kormány iskolák százait és pedagógusállások tízezreit mentette meg azzal, hogy átvette a kistelepülések iskoláinak fenntartásának terhét az önkormányzatoktól. A pedagógusok fizetése szeptemberi 34%-kal emelkedett és 2017-ig minden évben további 5-10 %-kal emelkedik a bérük. Négy év alatt összesen 60%-os pedagógus-béremelés történik.

Ma a rászoruló gyermekeknek szociális üdültetést, nyári szociális étkezést és ösztöndíj programokat biztosít a kormány. A most kezdődő tanévben 720 ezer rászoruló és nagycsaládban élő gyermek ingyen kapta a tankönyveket. A kormány ma 20 ezer hátrányos diákot segít ösztöndíjakkal az általános iskolától a szakmaszerzésig. A gyermekeket nevelő családok megélhetését ma családi adókedvezmény és rezsicsökkentés segíti.

A fiatalokat elhelyezkedését foglalkoztatási programok segítik. Az első munkahely garancia program és a Munkahelyvédelmi Akció, amelyeknek köszönhetően ma már 140 ezer fiatal foglalkoztatását tudjuk segíteni. Ennek is köszönhető, hogy a kormányváltás óta töretlenül nő a foglalkoztatottak száma, köztük a fiataloké is.

Fidesz Győri Elnöksége

Olvasóink írták

 • 6. sineiraetstudio 2013. szeptember 26. 10:53
  „1 numlock: <moderálva>! Egyébként pedig a győri fideszesek ezen nyilatkozata is egy a sok hazugság közül. Ez is egy papagájkommandótól származó "közlemény" Minden fiatal a saját bőrén érzi a megszorításokat, s a kormány által hozott " őket segítő" intézkedéseket. Szó se róla, adtak a fiataloknak ingyenes Alaptörvényt, de gondolják, hogy elolvassa valaki?/ talán a numlockok/Új egyetemeket hoznak létre, hol a rendszerüket támogatókat képezik ki. A patinás régi felsőoktatási intézményekben csökkentették a felveendők létszámát.A legújabb őrült találmányuk pedig az, hogy elengedik a diákhitelt, ha az egyetemisták szülnek.A pedagógusok oltári magas fizetéséről meg ne papoljanak, hiszen megemelték az óraszámokat, délután 4-ig felügyelet kell a gyerekek mellé az iskolákban. Nemcsak a közoktatásban, de az egészségügyben is csak rombolnak. Megdöbbenve olvassa az ember. hogy van olyan műtét, melyre éveket kell várni. A kórházak halmozzák az adósságokat,a pénzek elvonása miatt. Hát akkor milyen sikerről beszél ez az elnökség. Egyébként pedig már nagyon unalmas, hogy bárki megszólal a 2/3-ból ezzel a szóval indít:" bukott baloldal" Kitalálhatnának már valami újabbat, mert ők 2x buktak, de ezt már elfelejtették. Ferge Zsuzsa szerint már 4 millióan élnek szegénységben.Ezen kellene változtatniuk, nem pedig stadionokat építeni! <moderálva>”
 • 5. dödike 2013. szeptember 26. 10:07
  „Ja és a fidesz eljátszotta a középosztály jövőbeni nyugdíját,megvalósította a fiatalok jövőbeni reménytelenségét és "rávette" őket hogy külföldön keressenek életet.”
 • 4. dödike 2013. szeptember 26. 09:54
  „soppet.:Tanúsítom hogy teljesen igazat írtál.Nagyon sok kollégád ugyanebbe a cipőbe jár,csak nem mernek szólni vagy annyira fanatikusak hogy ennek ellenére hű fidesz katonák.A Kliknél akkora a káosz hogy kapkodnak össze vissza és ennek a dolgozók isszák a levét.A diri úgy jött be hogy"mindent félresöpörni mert egy órán belül mindenkinek alá kell írni az átsorolását,ez parancs".Hát így állunk.”
 • 3. soppet 2013. szeptember 26. 08:34
  „Az oktatás "sikeres" átszervezésének a hátteréből pár példa:
  Egyre több felháborodott tanár számol be arról, hogy megtagadta a rákényszerített új kinevezés aláírását, mert vagy csökken a fizetése, vagy nem ért egyet a kötelező kari tagsággal, esetleg mindkettő. Van olyan, több évtizede a pályán lévő pedagógus, aki egyszerűen eltűnt a rendszerből, sokakat pedig megfenyegettek. Egy pedagógiai intézetben aláírás sem kellett az átsoroláshoz.
  Aki nemet mond az nem pedagógus.
  "Az iskolában az igazgatóság részéről a következő tartalmú körlevelet küldték: Elkészültek az új besorolások, amit sürgősen alá kellene írni MINDENKINEK. Aki nem írja alá, nem kap fizetést a jövő hónapban ! A besoroláson szerepel a belépési nyilatkozat, ami hivatkozik rendeletekre, amit sem idő, sem lehetőség nem volt megismerni.
  ,,Tegnap aláírtuk a kinevezés módosítását, de csak azért, mert megfenyegették a dirit, hogy ha nem, akkor fegyelmit kap. Hát, így állunk."
  ,,Január óta elvették a havi 10 500 forintos minőségi béremet, az önkormányzat által adott határozott idejű kereset-kiegészítésemet, a kétszakos és további szakképesítésért járó pótlékomat, így kb. 50 000, forinttal kevesebb a bruttóm, mint tavaly decemberben volt. Az alapbérem viszont tényleg emelkedett 3500 (!!!) ropogós magyar forinttal, tehát az esetemet a világon senki nem fogja kivizsgálni. És nem vagyok egyedül. A szívem szakad meg azokért a kollégáimért, akik több mint 30 éve dolgoznak, esetleg 10 évvel állnak a nyugdíj előtt, így ´mentesülnek´ a vizsgakötelezettség alól, ami a végtelen cinizmus és arrogancia nyelvén azt jelenti, hogy ha mégis vállalnák a minősítő vizsgát, nyilván nem őket fogják behívni... Ez van. Minek tanultál?! Minek dolgoztál jól?! Minek szakvizsgáztál?! Minek öregedtél meg?! Ugye, kispajtások?..."

  ,,35 éve vagyok közalkalmazott, két szakos középiskolai tanár. A 2011. évi havi nettó átlagfizetésemnél havi 30 000 Ft-tal, a 2013. év első 8 hónapjában kézhez kapott nettó bér havi átlagánál 27 000 Ft-tal alacsonyabb nettó havi fizetésre számíthatok (időközben ugyanis bizonyos pótlékokat, juttatásokat már elvontak)."”
 • 2. soppet 2013. szeptember 26. 08:28
  „A FIDESZ-KDNP az elmúlt 3 évben eljátszotta a fiatalok jövőjét. Csak önkritikusnak kellene lenni és nem igaztalan és valótlan, meg nem történt állításokkal kell bombázni az embereket.
  Egyébiránt Győr-Moson-Sopron Megye lakosságának több mint 60 %-a elutasítja a mai Kormányt és pártját!”
 • 1. numlock 2013. szeptember 26. 04:42
  „Most az egyszer igazat adok a FIDESZ-nek !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A DK tíz pontja az oktatásról

A győri Arany-iskola előtt, szabad téri sajtótájékoztatón ismertette az oktatással kapcsolatos, tíz… Tovább olvasom