Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz–KDNP közös lista

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös polgármesterjelöltet, képviselőjelölteket indít, és közös kompenzációs listát állít a győri önkormányzati választáson.
– A jelöltek kiválasztása a fiatalítás és az újítás jegyében történt – jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz városi elnöke azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen ő és Tinka István, a KDNP városi elnöke ellátta kézjegyével a két párt együttes választási indulását rögzítő megállapodást. Ennek értelmében a 21 győri választókerületből 17-ben a Fidesz, 4-ben (a 4., a 11., a 16. és a 18. számúban) a KDNP állítja a közös jelöltet. Tizenegy induló új.

A körzetekben a következő jelöltek indulnak Fidesz–KDNP színekben: 1. számú választókerület: Németh Zoltán, 2. Somogyi Tivadar, 3. Dézsi Csaba András, 4. Herkely Ákos, 5. Fűke Géza, 6. Szabó Erik, 7. Horváth Vilmos, 8. Borsi Róbert, 9. Kovács Tamás, 10. Horváth László, 11. Hajszán Gyula, 12. Simon Róbert, 13. Kalmár Ákos, 14. Szeles Szabolcs, 15. Németh Viktor, 16. Ottófi Rudolf, 17. Antal Imre, 18. Sík Sándor, 19. Ecker Gyula, 20. Gangl András. A 21-es kerületben a Fidesz csak később nevezi meg jelöltjét.

A szerződés rögzíti a közös kompenzációs listán szereplő személyek sorrendjét is: 1. Szijjártó Péter, 2. Dézsi Csaba András, 3. Somogyi Tivadar, 4. Benkő Szilárd, 5. Németh Zoltán, 6. Simon Róbert, 7. Tinka István, 8. Borsi Róbert, 9. Bolla Péter, 10. Horváth László, 11. Horváth Vilmos, 12. Sárközi Imre, 13. Szabó Erik, 14. Ecker Gyula, 15. Kalmár Ákos, 16. Fűke Géza, 17. Kovács Tamás, 18. Szeles Szabolcs, 19. Herkely Ákos, 20. Gangl András, 21. Sík Sándor, 22. Hajszán Gyula, 23. Ottófi Rudolf, 24. Antal Imre. (A 7., 12., 19., 21., 22. és 23. helyen lévők a KDNP, a többiek a Fidesz jelöltjei.)

A megállapodás 2. pontja értelmében a két párt közös polgármesterjelöltje Borkai Zsolt. P elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a jelöltek kiválasztásánál kikérték a véleményét. A két párt a közgyűlésben – az Országgyűléshez hasonlóan – frakciószövetségben működik együtt. Borkai Zsolt győzelme esetén a KDNP egy alpolgármester személyére tehet javaslatot. Tinka István hozzátette, hogy a tradicionális értékek védelmét és a szociális igazságosság megteremtését kívánják elérni.
Szijjártó Péter bejelentette: a kampányfőnök Benkő Szilárd, aki az ő országgyűlési választási kampányát is vezette. Hozzátette: céljuk, hogy az egyéni körzetek legalább felében győzzenek, és a listás mandátumokkal jogot kaphassanak a város irányítására. A Fidesz vezette jobboldali pártszövetség 2002-ben öt egyéni és hét listás mandátumot szerzett, így ellenzéki pozícióba került a 36 tagú közgyűlésben. A jelenlegi képviselők közül Andréka Bertalan és Horváth Ákos nem indul sem egyéniben, sem listán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovacsics: ''Kicsit bolond vagyok, nagy igazságérzettel''

„ A jövő héttől a huszonegy győri választókerületben egy-egy képviselőm meghallgatja az embereket és lejegyzeteli az őket leginkább foglalkoztató öt legfontosabb problémát. Én ezekre megoldást is kínálok, szeptember végén lekötve bemutatom. Ha nyerek, ez lesz a programom” – mondta lapunknak adott interjújában Kovacsics Imre. Tovább olvasom