Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz–KDNP értékelés: Sok volt a csontváz

Győr - Vérlázító, előnytelen szerződésekről is beszéltek a győri közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciószövetségének vezetői csütörtökön.
Sajtótájékoztatón értékelte a győri önkormányzat elmúlt egy évét a közgyűlésben tavaly októberben többséget szerzett Fidesz–KDNP-frakciószövetség a városházán tegnap. Dézsi Csaba András frakcióvezető az elmúlt városvezetéstől kapott „örökségre" utalva kiemelte: csontvázak potyogtak ki a szekrényből. Ezek között említette a Kisalföld Volánnal megkötött szerződést, amelynek értelmében több százmillió forintot kellett kifizetnie Győrnek. Ide sorolta az Autopolis-programot, amelyről maga Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondta, hogy nem jól előkészített. Beszélt az önkormányzati tulajdonú cégek, intézmények hosszú távra kötött, előnytelen, „vérlázító" szerződéseiről, valamint az új hulladéktelepről, amelynek pályázatát a kormány még nem nyújtotta be Brüsszelnek.

A politikus sikerként értékelte a korábban „berozsdásodott" polgármesteri hivatal átszervezését. Önkritikusan megállapította, ha ez a folyamat gyorsabban véget ér, az első időszak kevésbé lett volna feszültséggel terhelt. Az eredmények között megemlítette a döntést a Széchenyi tér felújításáról, a marcalvárosi uszoda megépítéséről. Fontosnak nevezte, hogy idén a tavalyinál százmillió forinttal többet fordítanak sportra, hogy több jut a város tisztán tartására.

Dézsi Csaba András jelezte: egyedül az oktatással elégedetlen kicsit, ahol szerinte a város határozatlan, s ez bizonytalanságot kelt a szülőkben, a pedagógusokban. Célként jelölte meg, hogy nyugodtabb, de határozottabb együttműködés alakuljon ki a Fidesz, a KDNP és a polgármester között, valamint hogy az egyéni képviselők véleményét minden, a választókerületüket érintő kérdésben kérjék ki.

Horváth László frakcióvezető-helyettes eredményként értékelte, hogy a kormányzati megszorítások ellenére sikerült biztosítani az önkormányzat működőképességét. Kiemelte, hogy a Szauter utca folytatására 650 millió, 14 lakóutca felújítására 220 millió, játszótérépítésekre és a forgalomkorszerűsítési programra 80–80 millió, a városháza villamossági rekonstrukciójára 60 millió forintot fordítanak. Somogyi Tivadar frakcióigazgató szerint a kezdeti feszültségek az új egyéni képviselők rutintalanságának is betudtatók voltak. Hangsúlyozta: a közgyűlés már elfogadta az új lakáskoncepciót, s várhatóan még idén a rendelet is elkészülhet. Ennek értelmében várhatóan 2008 januárjától megkezdődhet bizonyos önkormányzati bérlakások értékesítése úgy, hogy a lakók és a város is jól járjon.

Sík Sándor KDNP-frakcióvezető azt mondta: a két jobboldali frakció között kiegyensúlyozott az együttműködés. Németh Viktor, a frakciószövetség vezetőhelyettese leszögezte: iskolát nem zártak be, s ugyan a pedagógusok 10 százalékos óraszámemelése 10 százalékos létszámcsökkentést indukált volna, az önkormányzat 250 helyett „csak" 118 dolgozótól vált meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóparknyitás Marcalvárosban

Győr - Birtokba vették a gyerekek Marcalvárosban azt a játszóparkot, amelyik negyedikként készült el… Tovább olvasom