Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Fidesz-országjárás: Ángyán államtitkár Győrben

Másfél év kormányzás után már van miről beszélni, az eddig elvégzettekről és érdemes tárgyalni a jövő évi teendőkről - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.


Miért van szükség a kormánytagok országjárására? Mert a nyitott kormányzás hívei vagyunk és időnként beszélnünk kell az emberekkel az ország gondjairól, a teendőkről. Másfél év kormányzás után már van miről beszélni, az eddig elvégzettekről és érdemes tárgyalni a jövő évi teendőkről - kezdte győri sajtótájékoztatóját Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Főként a jövő évi költségvetésről beszélt, többek közt arról, hogy 130 milliárd forintot fordítanak a Start munkaprogramra, amelynek célja a munkahelyteremtés, és a csaknem 600 ezer tartósan munkanélküliből 200 ezret vissza akarnak juttatni a munka világába, közmunkához juttatnak. A vidékfejlesztésre pedig az államtitkár szavai szerint jövőre 6 százalékkal több jut, mint idén, 600 milliárd forint jut vidékfejlesztésre.

Kara Ákos országgyűlési képviselő a foglalkoztatáspolitika kapcsán elmondta, hogy a leszakadó térségek munkanélkülijeire és más térségekben is a tartósan munkanélküliekre koncentrálnak, uniós források révén, az Új Széchenyi Terven keresztül is segíteni akarnak rajtuk, hogy helyzetüket megváltoztassák. Hatékonyabbá teszik a foglalkoztatáspolitika, a munkahelyteremtés érdekében is a források felhasználását, gyorsabbá az ügyintézést. Megemlítette a honatya a helyi piacok programját is, ami kormányzati segítséget kap és aminek az emberek egészséges étkezésében van szerinte nagy szerepe többek közt.

Ángyán József szavai szerint a jelenlegi kormány 21 ezer milliárd forintos államadósságot örökölt, aminek következtében évente 1500 milliárdot kell törlesztenie. Beszélt arról is, hogy ezt tetézi az önkormányzatok és a családok eladósodottsága. Ha ezt a három adósságállományt összeadjuk, akkor az államtitkár tájékoztatása szerint minden magyarra a csecsemőtől az aggastyánig több mint 3 millió forint adósság jut.

Az összességében nagy adósságállomány véleménye alapján szűkíti hazánk mozgásterét, mert a finanszírozók határozzák meg, mit kell tenni, ezért is akart a kormány megszabadulni az adósságtól és a GDP-arányosan 82 százalékos államadósságot 73 százalékra csökkentette.

Ángyán azt is mondta, hogy a jövő évi költségvetés alapján már az építkezés is elkezdődik néhány kiemelt területen, mert több forrást juttatnak, mint tavaly, például az állam korszerűsítésére (1,5 százalékkal), az egészségügyre (4 százalékkal), az oktatásügyre (6 százalékkal), a közbiztonságra (6 százalékkal), a gazdaságfejlesztésre (22 százalékkal). (Utóbbiba az uniós forrásokat is beleértette.)

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. zakarias3 2011. november 16. 14:55
  „Testvérországunk lesz észak Kórea!”
 • 22. pappe 2011. november 16. 14:49
  „21-hez: akkor mást láttunk, mert én határozottan bácsira emléxem. De mind1, el tudom képzelni mindkettő verziót. :)))”
 • 21. öszödiböszme 2011. november 16. 13:47
  „19. pappe 2011.11.16. 09:13
  Bocs pappe, de az a bácsika nénike volt. Szörnyű. Viszont a viktátorunk büszkén délcegen mind a 160 cm-vel tűrte!”
 • 20. szenttehén 2011. november 16. 10:56
  „Ha már nagy a csend az alkotmány asztalai körül, az lenne a javaslatom, hogy tegyenek minden megrendelőlapra egy deci pálinkát, akkor garantált sikerük lesz. A közmunkának is állítsanak fel egy asztalt, közvetlenül az alkotmányasztal mellé, és ott folytatódhatna a Fidesz országjárás. Én a saját lakásomba is szeretnék egy kisebb méretű alkotmányasztalt, mivel szívesen látnám itthon vendégül az országjátókat. Ja persze, Tákolmány ne legyen az asztalon, mert mivel magyar állampolgár vagyok, a Tákolmányt válaszolják meg a vendégeim.Azért üres a Parlament, mert a 2/3 országtúrán van? Remélem gyalog, mert ilyen baenzinárak mellett a közpénzek fő szórása az autózás.”
 • 19. pappe 2011. november 16. 09:13
  „Fidesz-országjárás = sajtótájékoztató! Miről beszélünk? A ´zemberek közé nem mernek kimenni. Olyan képet is régen láttam, mikor egy 90 éves bácsika csókolgatta Orbán Viktor kezét egy falu főutcáján. Az még a választási időszakban volt. Azóta szvsz a Fidesz-vezetők már nemigen mernek az "utca emberével" szemtől-szemben cseverészni. Na persze, biztosan nincs rá idejük. De mit is várjon a ´zember, ha az ország vezetői az egyik nagy nemzeti ünnepünkön elutaznak külföldre...”
 • 18. thermál 2011. november 16. 07:49
  „A tudósítás címe nem a lényegre utal ! A következőre változtatnám: " Ami Szíjjártó Péter meséiből kimaradt"”
 • 17. bojtár 2011. november 16. 07:36
  „vezíretek megint alkotott fideszesek köszönjük nektek,hogy tudatlanságotokkal segítettétek ezt a szerencsétlen orsós viktor ,hogy eltaposson mindent
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xje_xdIZS_4”
 • 16. Jandex 2011. november 16. 05:07
  „Ezek a nyomorultak a közmunkát is munkahelynek nevezik???
  Azért az alapfogalmakkal illene tisztában lenni!!!”
 • 15. embertelen 2011. november 15. 22:26
  „A cikkből sajnos az nem derül ki, hogy hol is volt Győrben ez a szerencsétlen ember? A nép között biztosan nem járt, mert akkor nem mondott volna annyi hülyeséget. A cikkből az jön le, mintha csak a sajtótájékoztató kedvéért járt volna Győrben. Ezt megtehette volna Budapesten is, ezért nem kellett volna rontani a győri levegőt.”
 • 14. Madarász 2011. november 15. 22:15
  „13. Na addig kéne őket kirúgni, míg el nem fogadják!”
 • 13. Phobos 2011. november 15. 20:39
  „moderálva> törvénytervezet született a kormány iránti lojalitásról

  A Fidesz hatalmi tébolyának újabb fejezete látott napvilágot: törvénytervezet született a kormány iránti lojalitásról. Mivel az ehhez hasonló jogszabályok sokak számára csak a történelemkönyvek önkényuralmi rendszereket bemutató fejezeteiből ismerősek, az iskolapadot pedig jónéhányan elhagyták már, nem árt röviden felidézni, miről is van szó.
  A diktatúra egyik velejárója, hogy fél. Fél a saját létjogosultságát megkérdőjelező gondolatoktól, fél attól, hogy a vele szemben megnyilvánuló elégedetlenség egyszer elsöpri az útból. Éppen ezért nem tűr meg semmilyen kritikát, nem tűr el semmilyen rendszerellenes megnyilvánulást. Aki mégis arra vetemedik, hogy nemtetsző véleményt fogalmaz meg róla, vagy akár csak ennek a gyanúja merül fel vele szemben, azt a hatalom ellehetetleníti, likvidálja. Állandó megfigyelés, besúgóhálózat, szorongás, depresszió. Megérkeztünk 2011 Magyarországára!
  Hibát hibára halmozó politikája következtében a narancsdiktatúra fél. Ennek jeleként a lojalitás-törvénytervezet megtiltja a rendvédelmi dolgozóknak és a köztisztviselőknek, hogy akár a munkahelyükön, akár a magánéletben (!) negatív kritikával illessék az Orbán-kormányt. Aki mégis veszi magának a bátorságot, az végkielégítés nélkül elbocsátható, s örökre száműzhető a pályáról. A sikeres tisztogatás érdekében a javaslat attól sem riad vissza, hogy a legsötétebb Rákosi-korszakot visszaidézve arra biztassa az állampolgárokat, bátran tegyenek feljelentést, ha valakiről tudják, vagy tudni vélik, hogy, esténként a kifizetetlen számlákat nézve, kritikával illeti a kormány gazdaságpolitikáját.
  Nem kell hozzá történésznek lenni, hogy tudjuk, minden totalitárius rendszer alappillére a lojális erőszakszervezet és az alázatos hivatalnokrendszer. A számos egykori MSZMP-s politikust felvonultató Fidesz tapasztalati úton tudja, a diktatúra ezen pilléreire építve még a népszerűtlen politika is képes egy ideig konzerválni saját magát. Látván saját népszerűségvesztését, a kormánypárt megpróbálja hát alkalmazni a pártállami idők bevett sémáját: megtörni, lelkileg megnyomorítani, uralni az egzisztenciálisan végletekig kiszolgáltatott magyar társadalmat.
  S eközben csak azt felejti el - pedig nagy igazság - hogy előbb-utóbb minden diktatúra felfalja önmagát!”
 • 12. mir 2011. november 15. 20:37
  „10

  Nem lesz hanem már sokkal rosszabb de csak elvtársozzál nyugodtan ez legalább még megy”
 • 11. zakarias3 2011. november 15. 20:23
  „Patriot!Benneteket!Bocs!”
 • 10. Patriot 2011. november 15. 20:10
  „Nyugalom elvtársak, lesz ez rosszabb is!
  Lehet titeket is elvisz az IMF, ugyanis közösen vettétek fel a hiteleket gyurcsányi kormánnyal. Ti vagytok a kezesek!
  :)”
 • 9. zakarias3 2011. november 15. 19:40
  „Kitöltették a kérdőívet a zemberekkel!Megkérdezték,hogy figyelembe vegyék e, a több gyerek nevelését egy családban, a nyugdíj elbírálása esetében?Hát magasan tesznek rá!Finoman fogalmazva.Mondják meg,hogy több mint 40 év munkaviszony után,miért nem mehet el az ember 60 évesen nyugdíjba!Azt gondolják,hogy mindenki úgy végzi a munkáját,mint ők?Ma délután hányan voltak a parlamentben?10en?20an!Ezért a munkáért-idézőjelben,veszik fel a több százezres,vagy milliós fizetéseket?Tessék mondani,hol élünk?”
 • 8. Madarász 2011. november 15. 19:24
  „Sajtótájékoztató? Az könnyű! Amit nem mernek, az kiállni a nép elé, a nemzeti ünnepeken elhúznak még az országból is.”
 • 7. spiderz 2011. november 15. 18:32
  „"Másfél év kormányzás után már van miről beszélni" ... Előtte kellett volna! Roadshow már nem kell! Körbejárnak, és megszemlélhetik a felperzselt határt. Ha valaki számon kéri rajtuk az ígéreteket, meg elmagyarázzák, hogy miért is jó nekünk az egykulcsos adórendszer, a magasabb áfa, a magasabb jövedéki adó, a csipszadó, a megszorítás, a munkakörülmények szigorítása, a rettenetesen garantált állami nyugdíj, a megcsonkított egészségügy, oktatás, GYES, a horrorisztikus üzemanyag-és energia árak, a brutális Euró-és Frank árfolyam, a bankok ránk hárított terhei, az élet minden területén reform gyanánt elkövetett sarcok bevezetése.
  Hozzám jöhetnek...az egész frakció is!”
 • 6. pancser 2011. november 15. 18:15
  „Soha nem tartozott a kedvenceim közé és nem a szakálla miatt, hanem elsősorban a mg-i tündöklése okán.”
 • 5. BJ.MÓVÁR 2011. november 15. 18:01
  „Eddig se akartak senkivel beszélni,senki véleménye nem számít,úgy kormányoztak hozták a törvényeket,alkotmányt ahogy akarták! Meg is van az eredménye ennek a gőgös,nagyképű kormányzásnak! Senki ne beszéljen bele a magyar ügyekbe,külföldiek kioktatása - meg lehet nézni hol tartunk! 317 forint az euró !!!!Köszönjük !!Mit akarnak most beszélgetni a teendőkről,ha messziről lesza.nak mindenkit!!!!!!!!! Remélem nem lesz elfelejtve nekik,választásokkor!Ha igen ,akkor meg is érdemli sorsát az ország!”
 • 4. poorman 2011. november 15. 18:01
  „Én is fogadtam volna... cserepessel! :)

  Ezekhez képest a tatárjárás, laza erdei sétának tűnik.”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistérségi: Ahol késnek, fizethetnek

Inkasszós lehetősége lesz a jövőben a győri kistérségnek, ha a hozzájuk tartozó településeikről nem érkeznek be időben a döntéseiket támogató önkormányzati határozatok. Tovább olvasom