Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Fiatalokkal újul meg a fotóklub Győrben

Nemrégiben megújult a Győri Fotóklub Egyesület. A szervezet Bognár Róbert elnökletével folytatja az 53 éve megkezdett munkát és megfiatalítja a közösséget. Az új vezetés "nagy neveket", elismert alkotókat szeretne meghívni foglalkozásaira.

Meg akar újulni a fotóklub, az új szemlélethez pedig új vezetés szükséges – ez a májusi elnökváltás oka. Bognár Róbert alelnökből lett elnök, két hónapja ő áll a Győri Fotóklub Egyesület élén. Bár a klubfoglalkozások nyáron szünetelnek, szeptembertől nagy munka vár rá: a megszokott feladatokon túl új, fiatal tagok toborzására is vállalkozott.

– Az elmúlt években kikoptak a fiatalok és részben a középkorosztály, márpedig egy klub akkor tud fennmaradni és jól működni, ha a fiatalabbakra is épít. Ezért szeretnénk behozni őket a klubba, be szeretnénk vonni őket a munkába – beszélt az előtte álló kihívásról Bognár Róbert. Hozzátette: – Sok alkotó van Győrben és környékén, akik pályázatokon indulnak, díjakat nyernek, de nem klubtagok, elsősorban őket fogjuk megszólítani.

Arra a kérdésre, hogy milyen pluszt nyújthat nekik a klubtagság, az elnök elmondta: önállóan is el lehet érni egy bizonyos szintre, de a továbblépésnél mások segítségével jobban fejlődik az ember szakmailag és művészileg is. Úgy látszik, ezt a fiatalok is belátják: az új vezetés már 14 új és visszatérő alkotót hozott a tagok közé.

Akadnak más feladatok is: szeretnék digitalizálni az elmúlt 53 évben készült fotókat, továbbra is részt vesznek a város kulturális életében, kiállításokat, alkotótáborokat és tanfolyamokat szerveznek.

Szeptembertől folytatódnak a heti klubtevékenységek is. Az egyik törekvés, hogy a klubnapokra „nagy neveket", elismert művészeket is szeretnének meghívni, hogy tőlük tanulhassanak, keddenként pedig műhelymunka néven szerveznek kiscsoportos foglalkozásokat, ahol értékelik egymás munkáit, útmutatást adnak egymásnak – mesélt a klubéletről Bognár Róbert.

A hétfői találkozók mindenki számára nyitottak, nem klubtagok is látogathatják azokat. (Az egyesületről bővebben az ősszel megújuló www.gyorifotoklub.hu weboldalon.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemét és bosszankodás Győrben

Pontos rendszámmal, házszámmal érkeznek szerkesztőségünkhöz a panaszos SMS-üzenetek. Tovább olvasom