Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Fiatalokkal, szülőkkel a bűnmegelőzésért

Győr - Probléma kezelését segítő konferenciára várja a szülőket, diákokat, pedagógusokat s minden érdeklődőt a Győri Rendőrkapitányság november 29-én. A helyszínen, illetve e-mailben, levélben vagy telefonon feltett kérdésekre helyi szakemberek válaszolnak majd.
„Az élet jutalom – éld okosan" címmel rendez szakmai napot pedagógusoknak, diákoknak a fiatalok krízishelyzeteinek megoldásához a Győri Rendőrkapitányság. A konferencia megrendezéséhez az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól nyert hatmillió forintot a rendőrség pályázaton, amit a győri önkormányzaton keresztül nyújtott be a tárcához.

– Napjaink felfokozott életritmusában egyre kevesebb idő jut a fiatalokra, szabadidejük jelentős részét ellenőrzés nélkül töltik. Egyre több inger éri őket, amelyeket megfelelő irányítás, válogatás nélkül élnek meg. A felnőttek elfelejtik megbeszélni velük az őket ért hatások pozitív és negatív következményeit – mondta elöljáróban Kaliba Edit őrnagy, bűnmegelőzési alosztályvezető.

Az őrnagy hangsúlyozta, hogy a megfelelő ismeret hiányában a fiatalokat ért hatások következményeiről gyakran félreinformálják egymást. Ugyanakkor érintettek a korunkra jellemző alkohol-, dohány- és kábítószer-fogyasztásban, családi erőszakban.

– A győri kapitányság a problémák kezelésének elősegítésére szervezi a tanácskozást – diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak –, amelybe a problémákat ismerő szakembereket vonunk be. A rendőrségen kívül még tíz érintett szervezet képviselteti magát. Célunk a pontos ismeretek átadása a szenvedélybetegségek élettani, törvényi következményeiről, terjedéséről, valamint a segítőhálózatok elérhetőségéről, lehetőségeiről – mondta el Kaliba Edit.

A konferenciának a Pattantyús-Ábrahám Géza-szakközépiskola ad otthont november 29-én. A kérdéseket előre el lehet juttatni a bűnmegelőzési osztálynak telefonon az 520-000-ás szám 15-94-es vagy 15-44-es mellékén, levélben, valamint interneten a bunugyo.gyorrk@gyor.police.hu e-mail címre. Természetesen a helyszínen is lehet majd kérdéseket feltenni.

Tóth Gyula

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2007. október 30. 16:19
    „Kedves Tóth Gyula úr!
    Kérem, nyugtasson meg abban, hogy tévedek és nem csak a cenzúrált isásokat és történéseket irhatják meg a Kisalföld megélhetési sajtómunkatársai! Az ujságírói pedig nem foglalkoznak oknyomozó riporteri dolgokkal, mert félnek a hatalmonlévő politikai elittől bár melyik is legyen hatalmon, ha a talárok szennyesét kellene piszkálni az igazságtszolgáltatás valós és hatásossága érdekében.
    Igaz, a pitiáner csalók és tolvajoktól nem kell ,sem Önöknek, sem a derék rendőreinknek félni. de a Jogi Maffia az már más! Azok ténykedése tabú Önöknél és a rendőrségnél is? Gondolom válasz erre sem fog jönni mint az előző E-mailenre sem! Kösz: Cseter János.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenparkolók, szigorúbb ellenőrzés

Győr - Ötven új, ingyenes parkolót használhatnak – várhatóan már a karácsonyi ünnepek előtt… Tovább olvasom