Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Fiatalkorú bandát számolt fel a rendőrség

A rendőrség felszámolta azt a 16, gyermek, illetve fiatalkorú srácból álló bandát, akik tavaly november óta, 4-8 fős csoportokba verődve raboltak ki hasonlókorúakat Győrben.

Január 10-én számoltunk be arról, hogy gyermekkorúakból álló hatfős banda rabolt ki két, 17 és 18 éves fiatalt Győrben, a Baross híd lábánál. A kollégiumba igyekvő sértettektől 12 ezer forintot és egy buszbérletet vettek el a banditák. A város rendőrkapitánya, Horváth Csaba alezredes és Reinhoffer Csaba bűnügyi osztályvezető tegnap számolt be arról, hogy a lakosságot rendkívül irritáló bűncselekmény része egy novemberben kezdődött sorozatnak. Az elkövetéssel gyanúsítottakat a napokban „gyűjtötték be".

Az elmúlt év utolsó negyedében 25, januárban még 5 rablás történt a kapitányság területén Győrben – Adyvárosban, Marcalvárosban és a Belvárosban –, ezen kívül volt 3 rablási kísérlet. Mindegyiket gyermek- és fiatalkorúak követtek el. Általában hasonló korúakat álltak körül kisebb, nagyobb csoportokban az ifjú banditák, s vették el értékeiket.

A gyanúsítottak vallomásaikban elmondták, áldozataikat véletlenszerűen választották ki, ha valaki szembement velük, s nem tetszett nekik, úgy döntöttek „lenyúlják". Ők ezt a kifejezést használták, nem mérték fel, hogy amit tesznek, az rablás. Ha a kiszemelt elszaladt, az éppen szembejövőt rabolták ki a banditák. Általában készpénzt és mobiltelefont vettek el a sértettektől. Egy esetben buszbérletet, amit visszaadtak. Az később derült ki, hogy nem az eredetit, hanem egy általuk hamisítottat kapta „vissza" a megtámadott fiú.

A gyanúsítottak között 13 évesek is voltak, mi több a csapat vezéregyénisége, a fő szervező a 13 éves Sz. Márió volt, aki már korábbról ismert a rendőrség előtt. Őt gyermekkorára tekintettel várhatóan a kalocsai zárt nevelőintézetbe helyezik majd el az eljárás végén. A szervezésben a 14 éves Sz. Aladár volt a srác segítségére. A csoport tagjai közül a rendőrség elfogatóparanccsal körözi a 15 éves Oláh Rolandot és a 16 éves Oláh Lajost, akik ismeretlen helyen bujkálnak, valószínű, hogy szülői segítséggel.

A rendőrségi tájékoztató itt tekinthető meg >>


Felvételek a sajtótájékoztatóról - Fotó: H.B.E.

A tájékoztató kezdete előtt újabb két gyanúsítottak fogtak el a rendőrök, ők kedden reggel a Bercsényi ligetnél raboltak ki egy 16 éves fiút. Egyikük a 14 éves Sz. Dávid a novemberi csoportos rablás esetében is azonosították a szemtanúk. Most kezdeményezte a rendőrség előzetes letartóztatását.

 A rablás 2-től 8 évig, a csoportos rablás 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A gyanúsítottak közül néhányan előzetes letartóztatásban vannak, néhányukkal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

Horváth Csaba a tájékoztatáson elmondta, múlt péntektől naponta 5 civil ruhás rendőrpáros járja a várost. Ezen kívül február 1-től a civil és egyenruhás járőr párok is szolgálatban lesznek azokban az időszakokban, amikor diákok mozognak a városban. Ellenőrzik az iskolaidőben a bevásárló központokban csellengő gyerekeket, s még az iskolákba is bemennek, hogy a tanárokat is megkérdezzék, van-e probléma.
Reinhoffer ezredes kiemelte az ügyészség és a bíróság hozzáállását, amellyel nagyban segítették a lakosságot negatívban érintő bűncselekmény sorozat felszámolását.

Olvasóink írták

248 hozzászólás
 • 248. pityesz 2009. január 27. 17:35
  „Ez hozta a nagy demokrácia.Nincs mitől félni. Se ISTEN se rendőr-nem nyúl hat hozzájuk.Hiányzik a Kádár kolbász.”
 • 247. álom 2009. január 24. 14:29
  „Lassan nem kell ehhez a témához cigánynak lenni,mert a múltkor a környékünkről, magyar ifjúság akart feltörni egy kocsit,csak az volt a baj,hogy éjjel látta a kocsi gazdája és hívta a rendőröket.Így lebuktak,csak hát mivel fiatal korúak voltak el kellett engedniük!Ezt a mostani fiatalok nagyon jól tudják,hogy nem lehet őket büntetni.Ezzel élnek vissza,de viszont,ha lejjebb vinnék a büntethető életkort,akkor csak mi gondolkodhatunk el,hogy hová tart a világ!Ha meg a rendőrök hazakisérnék a gyerekeket és szembesítenék a szülők előtt a gyerekek tettét,még néha a szülők vannak megsértődve!”
 • 246. álom 2009. január 24. 14:15
  „lacag!kérdezed,hogy hol rontottuk el? Erre nem nehéz válaszolni.A fiatal szülő,ugyan azzal a stítullas neveli fel ezt a nemzedékat,amilyen ő maga.40 éves anyaként én beszélgetek a 18 és 15 éves gyermekeimmel,és a most kikerülő friss tanárok is úgy beszélnek,mint ha haverjukkal beszélne.Már itt nincs semmi tekintély a tanár-szülő-gyerek között.Kivételek azért vannak,azért ennek örülni is lehet! Minket annak idején nem így neveltek. Féltünk,ha a rendőr igazoltatot,ha a tanár leszidott,és a szülőkkel se mertünk így beszélni,mint most.Ez a sok halmozott dolod!Ez a baj!!”
 • 245. vet 2009. január 24. 09:03
  „hogy miért csak őket?Mert ők bújkálnak valahol.Tudod már ez is bűncselekmény,ha keresi őket a rendőrség és bújkálnak.Ha nincs semmi bűnük,akkor meg miért bújkálnak???A 13 éves cigány meg nem hiszem,hogy annyira kényszerítette őket,remélem ezt te is belátod.Fejberúgott egy 40 éves embert?Vagy valami tehetetlen ismerősötök volt,ha már ennyire tudjátok ,hogy 40 éves,vagy egy hajléktalan.Akkor meg igen kemény gyerek.Kíváncsi vagyok egyedül mire lenne képes.Letörném a retkes kis ujjait egyesével.Egy cigánynak sincs nagy pofája egyedül.Ezért kéne nekünk fehéreknek is összefogni.Tudják,hogy ha valamelyik csinál valamit,akkor ott van egyből 50 cigány.Ha minket bántanak legyen egyből ott 100 fehér.Egyelőre még mi vagyunk többen,de nem sokáig.Higgyétek el régen nem volt nagy pofájuk a cigányoknak,de szép lassan rájöttek,hogy nekik mindent szabad még az állam is őket támogatja.”
 • 244. ., 2009. január 24. 08:15
  „Sz.Márió....na hát igen.=) Baross uton voltunk és fejberugott egy közel 40 éves embert olyan szinten h kiestek a fogai ;) ti itt nagyon keveset tudtok hozzám képest....azért csak Oláh Rolandot és Lajost támadjátok. :@”
 • 243. ., 2009. január 24. 08:10
  „M.Lamin,Sz.Márió.Sz.Aladár...róluk mért nem cikkeznek ennyit????mért csak a két oláh-ot támadják??Amikor a felbujtó Sz.Márió volt a bandavezér.. 13 éves kis senkiházi hulladék..ő vitte bele őket a rablásba.A legmocskosabb börtönbe kéne rakni..:@Meg jo lenne ha abba hagynátok a sok mocskolódást..mert kezd idegesitő lenni h nem is ismeritek őket és itélkeztek felettük..:@...”
 • 242. lacag 2009. január 23. 23:43
  „Ennek örömére azt hiszem be is fejeztem a fórumozást itt, mivel egyetlen olyan emberre sem leltem akivel értelmes és tanult "polgár" módjára lehetne vitázni, melynek a lényege ugye az lenne, hogy egymás érveit és gondolatait meghallgatva megpróbáljunk egy, a jövő számára kedvezőbb helyzet szellemi hátterét megteremteni.

  További szép estét mindenkinek!”
 • 241. lacag 2009. január 23. 23:34
  „Tudom én hogy könnyebb egymásra mutogatni, meg egymást vádolni, de ez akár tetszik akár nem közös probléma,amit közösen kell megoldani...

  ...és én semmiféle konstruktív, építő jellegű gondolatot nem találtam ebben a közel 250 hozzászólásban...
  Hogy hol kelle elkezdeni...(oktatás, cslád, nevelés)
  Hogy hol rontottuk el...
  Hogyan lehetne értelmes párbeszédet folytatni, civl kezdeményezéseket indítani, amik alternatívákat mutatnak fel...
  Ki mi tudna tenni, hogy a helyzet változzon, kinek milyen feladatai és kötelességei vannak...
  Milyen kompromisszumokat kelle hozni a változás érdekében...

  Persze tudom, cigányozni innen, fasisztázni onnan sokkal egyszerűbb...addig sem kell gondolkodni!
  Ez jellemzi, hogy finoman fogalmazzak az "egyszerű" embert!”
 • 240. lacag 2009. január 23. 23:26
  „Na akkor még egyszer hátha valakinek feltűnik valami...

  Nem olvasunk mást, mint hihetetlen indulatok vezérelte vádaskodásokat, fenyegetőzéseket, sértegetéseket mindkét oldalról.
  Elszomorító...

  De a legelszomorítóbb persze az, hogy senki nem veszi észre, hogy ez nem vezet sehová...
  Hol avnnak az értelmes és építő jellegű gondolatok?
  Hol vannak a hipotézisek és a megoldási javaslatok?
  Hol vannak az ésszerű és átgondolt, adekvált érvelések?

  Jaaaaaa, hogy ehhez már gondolkozni is kéne? Ne adj isten tenni is valamit, nem csak rasszistázni, meg cigányzni?
  Jaaaaa, hogy Magyarországon élünk...hmmmmm...BOCS!!!”
 • 239. Muaddib 2009. január 23. 23:00
  „., és minden cigány pártinak.
  Nem erősködés hanem az bizonyos pohár már nagyon betelt.
  Aki büncselekményt követ el az bünöző legyen az cigány vagy Magyar.
  De mikor több falut,kisebb települést retegésbetartanak a cigányok és az álam tehetetlen
  mert nem lenne népszerű intézkedés hogy erélyesen lépjenek fel ellenük.
  Mig a cigányok "védettek "maradnak a Többséggel szemben, addig nem lessz változás.
  Én sem vagyok az erőszak hive,de továbra is azt mondom hogy ha nem lépnek fel ellenük keményen akkor előbb utóbb önbíráskodás lesz belőle.EZT AKARJÁK MEGVÁRNI?
  Sajnos az életemben sok cigánnyal találkoztam és azt kell mondanom 95 % mocskos gazember és büdős tolvaj .
  Ez az én negyvenévem tapasztalata.Szivesen alkotnák róluk jó véleményt de nem tudok.A szar az büdős ez van.”
 • 238. vet 2009. január 23. 21:48
  „sikoj, te meg próbálj meg legalább egy mondatot helyesen leírni.Hihetetlen,hogy ennyire alap szavakat nem tudsz helyesen írni.Próbáld befejezni legalább a 8 általánost hátha javulsz valamit.Még a saját nicknevedet se bírod helyesen leírni.”
 • 237. catroot 2009. január 23. 20:18
  „233. Itt nem keménykedik senki sem, max a magadfajtán röhög, mert mást nem lehet tenni!”
 • 236. Raabimi 2009. január 23. 15:11
  „Az Oláh család bukni fog most kb 250000 forintot havonta... Nem lesz ám segílyke.. Börtönbe mennek a rablókölkök...”
 • 235. Raabimi 2009. január 23. 15:06
  „Remélem az összes megkapja a jól megérdemelt maximális 10 évet.”
 • 234. lacag 2009. január 23. 14:15
  „Nem akartam, de sajnos most már ténylegki kell mondanom!

  NAGYON SAJNÁLOM, HOGY ILYEN KORLÁTORT GONDOLKODÁSÚ, SZŰKLÁTÓKÖRŰ, PRIMITÍV ÉS EGYÜGYŰ EMBEREK PRÓBÁLNAK IGAZSÁGOT TENNI EZEN A FÓRUMON, akiknek az egytelen problémája, hogy ki kit és hogyan tudna megverni, ki az erősebb, és kitől kell félni az utcán.

  Amíg ilyen ostoba, kisebbségi komplexusokkal kűzdő, fiktív bizonyításkényszrben élő emberek vitáznak értelmetlen és nevetséges dolgokon ahelyett, hogy közösen keresnék a megoldást, addig semmi nem fog változni...
  Sajnos erre én már csak csak azt tudom mondani, kedves "nagyonerős és nagyonkemény" fórumózótársaim, EGYÉTEK MEG AMIT KÖZÖSEN FŐZTETEK, remélem ízlik mindenkinek...

  Elnézést mindenkitől akit kicsit is megsértettem a hozzászólásommal!
  üdv”
 • 233. sikoj 2009. január 23. 13:07
  „Fedayn.catroot Mit beszéltek ti itt lácik tudatlanságbe szemvetek ti nevezitek magatokat Magyarnak mocskos fajgyulölök vagytok egytöl egyig,Ja lehet azért keménykedtek itt mert márt elvert egy 16éves roma gyerek:)”
 • 232. Undergrund 2009. január 23. 11:20
  „Az az igazság,hogy ezek a roma származásu fiatalaok Harlemben érezték magukat Újvárosban:)Én is odavaló vagyok,ott nőttem fel...mégsem csinálltunk ilyen hülyeségeket,pedig aztán megcsinálltunk sok ökörséget,de azért ennyire nem folytunk bele az ilyen dolgokba.Most legalább vmenyire nyugodtabb lesz a környék.”
 • 231. ., 2009. január 23. 10:32
  „fejezzétek már be a mocskolódást meg az utálkozást...meg a lecigányozást...a kurvaéletbemár nemis ismeritek őket !!!!! :S én nagyonjóba vagyok Oláh Rolanddal és Lajossal..engem mértnem bántottak??? (aztán most írhatjátok az olyan támadásokat hogy biztos azért mert én üzletelgettem velük meg stb.) EZ NEM ÍGY VAN =)csak egyszerűen nem ítéltem az alapján őket h pfujj ezek cigányok messziről elkell őket kerülni..hanem megismertem őket arról az oldalukról amiről ti semmit nemtudhattok mivel az újság meg a tv alapján elítélitek őket. Akárki akármit mondd a 8 év nagyonsok...nem öltek embert...mások azért szoktak ennyit kapni :O”
 • 230. Kiskun 2009. január 23. 10:25
  „Legalább itt lehessen nagy a szám! Nem vagyok hülye visszaszólni a kötöszködő cigánynak, amikor látom, hogy a zsebéből kikandikál a bicska. Persze soha, de soha nem egyedül van, amikor belémköt. Miért???!!!”
 • 229. Kiskun 2009. január 23. 10:18
  „Ja! Kijönnek a BV-ből mint terminátor! Ma van Rajmund nevenapja! A köcsög sem egyedül intézte el az iskola előtt a srácot. A fiú beszólt neki, hogy cigány és meg kellett halnia! Ígéretes boxoló volt, de ő sem állt ki egy az egy ellen!!! Miért?!”
248 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol lehet aláírni a népszavazást? Mi már tudjuk

Győr-Moson-Sopron megye – Jelenállás szerint nem egészen 118 ezer aláírás gyűlt össze ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, mely a politikusok számla nélküli költségtérítését szűntetné meg. Több olvasónk is kérdezte, hogy Győrben és Sopronban hol lehet aláírni a kezdeményezést? Kinyomoztuk. Tovább olvasom