Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fesztiválzárás a Bakonyalján

Szibériából is érkeznek ma vendégek Ravazdra, a Bakonyalji Vigasságokra. Az egy hete tartó kulturális fesztivál zárónapja, a mai is izgalmasnak ígérkezik.
A 6. alkalommal megrendezett fesztivál szervezői eddig még soha nem látott neves külföldi előadókkal lepték meg a Ravazdra látogatókat. Az egy hete tartó rendezvényen esténként Európa-szerte ismert zenészek húzták a talpalávalót a rendezvénynek immár hagyományosan otthont adó ravazdi Prhegyben, Hartyándi Jenő parasztházának udvarán.

Főző- és szépségverseny

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is lesz főzőverseny. A ma délután 3 órakor kezdődő közkedvelt vetélkedőn a „szabadtűzön" készült ételek mellett kemencében sütött és népi tésztaételek kategóriában is versenyezhetnek a vállalkozó kedvű résztvevők.

A bakonyalji községben táborozó fiatalok belekóstolhattak a forgatókönyvírás kulisszatitkaiba, operatőri és vágási alapismeretekkel is gazdagodhattak, filmet készítettek. A 15. Nemzetközi Fotó- és Filmtáborban ma este lesz alkalmuk megtekinteni az érdeklődőknek a Ravazd hagyományait és nevezetességeit bemutató filmjeiket.
Farkas Ferenc kezdeményezésére rendezik meg ma délután 5-kor a Bakonyalja Szépe-versenyt több kategóriában, a megmérettetésre még ma is várják a bátor jelentkezőket. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke adja át a legjobbaknak járó díjakat. Szibériai vendégekkel is találkozhatnak ma a ravazdi rendezvény látogatói. Dél-Urálból, a magyarok őshazájából Cseljabinszkból érkezett megyei képviselőket ismerhetnek meg az érdeklődők.

Vásári komédia

Boka Gábor és társai a ravazdiaknak mutatják be első alkalommal vásári komédiájukat, a Fejenagy a perfornitóriumban című darabot, ma este fél kilenckor. Kiegészül a mai napra tervezett program: az este 10 órakor kezdődő Paniks együttes után a Svédországból érkezett feketék hip-hop és funky szórakoztató előadásával zárul a programsorozat.
– A rendezvény célja: összehozni a helyi és nem helyi közösségeket, megmutatni sajátos kultúrájukat. A Mediawave Alapítvány szervezői szeretnék, ha a következő években több bakonyalji település is hozzájárulna a ravazdihoz hasonló fesztivál megszervezéséhez, ahol a régió minden portálja bemutathatná saját kultúráját. Ehhez azonban csak néhány szervezőre lenne szükség településenként, akik kiváló ötleteikkel segítenék felpezsdíteni a közösségek életét – tudtuk meg Hartyándi Jenőtől, a fesztivál ötletgazdájától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdok a győri vasútállomásra

Nyolc–kilenc milliárd forintot költ idén novembertől 2007 végéig az Európai Unió és a magyar állam a győri vasútállomás rekonstrukciójára. A hatalmas fejlesztés nemcsak a felsővezetékeket, a vágányokat és a biztosítóberendezéseket érinti, hanem a peronokat is. A tervek már elkészültek, így nincs akadálya annak, hogy megkezdődjenek a munkálatok. Tovább olvasom