Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Fesztiválnyitó díszes felvonulás

Látványos felvonulással pénteken megkezdődött Győrött az egy hónapig tartó Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál. Az október 28-ig tartó rendezvénysorozat keretében színházi előadások, koncertek várják az érdeklődőket.
A XVII. és XVIII. századi cégek győri mestereinek emlékét idézték tizenéves ifjak pénteken Győrött, amikor a belvárosban díszes kosztümjeikben végigvonultak. A barokk díszes felvonulás szervezője a győri Családi Intézet volt, s akiket megnyert a szereplésre, négy győri tanintézet: a Kovács Margit ÁMK és kézműves-szakmunkásképző, a Kossuth Lajos Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző, a Lukács Sándor Szakmunkásképző Intézet, valamint a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Intézet és Szakiskola.

Ezeknek az iskoláknak a tanulói öltöztek tegnap jelmezekbe, s elevenítették meg a 300 évvel ezelőtt létező győri céhek képviselőit. A gombkötőket, szabókat, német cipészeket, lakatosokat, szakácsokat, mészárosokat és pékeket.

A fiatalok a győri Családi Intézet ruhatárából, illetve a Győri Nemzeti Színház ruhatárából kaptak díszes kosztümöket, s még a hiányzó ruhákat a budapesti jelmezkölcsönzőből egészítették ki. A jövő mesterei a céhek ruháiban vitték magukkal a céhzászlókat, -táblákat. A díszes, népes felvonulást zenészek kísérték, a Pannon Bross rézfúvósegyüttes, a doboscsapatot pedig Ruppert Lászlóék szolgáltatták.

Október 28-án vetélkedővel zárul a XI. Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál. Egy hónap alatt tizenöt, Shakespeare-t, Schillert, Goethét és Bachot is megidéző programot kínálnak a szervezők. A győri filharmonikusok, a Gyermekek Háza, a TIT Győr Városi Szervezete, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola és a Grácia Művészeti Intézet is hozzájárul a fesztivál színesítéséhez. A programok gazdag kínálata valószínűleg a helyieken kívül az ország más tájáról is hoz majd érdeklődőt Győrbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csarnokkal zárják be a bűzt

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség kötelezi a Győr környéki fehérjefeldolgozó céget,… Tovább olvasom