Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Fesztivál Pannonhalmán

Generációk találkozása címmel két év múltán másodszor rendeznek Pannonhalmán kulturális és művészeti fesztivált. Május 21–23-án várja a város az onnan elszármazottakat és a település barátait.
Két olyan program is lesz rövidesen Pannonhalmán, amely az országban bárhol nagy közönséget vonzana: az István, a király című rockopera és az európai hírnévre szert tett, Nyitráról indult Ghymes együttes fellépése. Ezek mellett negyven kisebb rendezvény várja az érdeklődőket május 21–23. között. A szíves invitálás külön is szól a város egykori szülötteinek, most máshol élőknek, a Pannonhalmával szoros kapcsolatot tartó Győr, Bábolna, Pápa, Herend és legújabban Komárom lakóinak, Pannonhalma sok barátjának.

Felújított művelődési ház

A háromnapos fesztiválról tegnap a harminc éve alakult Pándzsa Civil Egyesület vezetői és a hozzájuk csatlakozó szervezők tartottak sajtótájékoztatót a Kisalföld-sajtóházban. A mostani fesztiválon a felújított művelődési ház fogadja a közönséget. A programokra nyolcmillió forint áll rendelkezésre, a város önkormányzata és a Pannonhalmi Takarékszövetkezet mellett a törekvést még igen sokan, sokféleképpen támogatták.

Zene, képzőművészet, történelem, gasztronómia

Az István, a királyt május 22-én mutatják be, a Ghymes együttes május 21-én lép fel. Eső esetén is megtartják mindkettőt. Megrendezik az Internet határok nélkül című programot a fiatalok számára, Pannonhalma német testvérvárosa, Engen ízelítőt ad konyhaművészetéből. Kiállítást rendeznek százéves képeslapokból, és láthatók lesznek hasonlóan régi osztályképek. A kulturális mozaik műsorában fellép a Győri Ütőegyüttes, a Pápai Musical Stúdió, és St. Martin lesz a díszvendég.

Kerekasztalok, borverseny

Nyílik grafikai kiállítás a fesztivál idején és turisztikai bemutató a vendégvárosok anyagaiból, lesz autókiállítás és népművészeti kirakodóvásár. Megrendezik a kulturális és az irodalmi kerekasztalokat, utóbbi vendége lesz Hernádi Gyula. A második pannonhalmi médiaborverseny nem szakmai elnöki tisztére Rudi Zoltánt, a MTV elnökét nyerték meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eljárás indul az autós tragédia ügyében

Változatlanul súlyos, életveszélyes sérülésekkel ápolták még hétfőn a győri Petz Aladár Megyei… Tovább olvasom