Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Fesztivál a tudatos vásárlóknak Győrben

Helyi termékek, bioélelmiszerek vásárlását, illetve a piacra járást szeretnék szorgalmazni, vonzóvá tenni a szervezők a Tudatos Vásárló Fesztivállal. Az ősznyitó rendezvényen győri és környékbeli termelők kínálják portékáikat.

Tudatos Vásárló Fesztivált szervez a Reflex Környezetvédő Egyesület szeptember 4-én Győrött, az ETO Park előtti parkolóban. A nagyszabású rendezvényre elsősorban a környezet- és egészségtudatos fogyasztókat, a gyermekes szülőket és a háztartást vezetőket várják.

– Velük szeretnénk megismertetni, nekik akarjuk vonzóvá tenni a helyi termékek, bioélelmiszerek vásárlását, illetve népszerűsíteni a piacra járást a bevásárlóközpontok helyett. Lehetőséget akarunk nyújtani a látogatóknak arra, hogy megismerjék a környékbeli élelmiszer-termelőket, személyes kapcsolatot alakítsanak ki velük, megkóstolják termékeiket – hangsúlyozta Nagy Péter, a fesztivál szervezője.

Ehhez egyelőre több mint húsz győri és város környéki gazdát, termelőt sikerült megnyerniük, akik reggel 8 órától este 6-ig kirakodóvásáron kínálják portékáikat: zöldséget, gyümölcsöt, pék- és hentesárut, tejterméket, mézet, feldolgozott élelmiszereket, bio- és natúrtermékeket.
Nagy Péter elmondta, hogy a fesztivált családi programnak is szánják, ahol felnőttek-gyerekek egyaránt találnak maguknak látni-, hallani-, kóstolnivalót és szórakozási lehetőséget.

Így például a növényvédelmi és biogazdálkodási tanácsadáson, a génmódosítás kockázataival foglalkozó fórumon kívül részt vehetnek a mozgalmas Zöldtérkép "kincskereső" játékban, szemléletformáló interaktív kvízjátékokban, totókban is. A legeredményesebbeket a tudatos vásárláshoz kapcsolódó nyereményekkel jutalmazzák. Mindemellett bábszínházi előadás, kézműves-foglalkozás, egyszálgitár-, illetve Loyd Egylet-koncert várja a fesztivállátogatókat.

Zöldtérkép. A Reflex a tudatos fogyasztók vásárlásait megkönnyítő internetalapú zöldtérképet készít, amely kétszáz győri őstermelő, biogazdálkodó, élelmiszer-feldolgozó, bolt és árusítóhely, javító-szolgáltató kisiparos, kézműves címlistáját és térképi megjelenítését tartalmazza.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasói kérdés a négyórások szabadságáról

Fiam rehabilitációs munkarendben dolgozik egy cégnél, azaz napi négy órában. Nem vagyok tisztában… Tovább olvasom