Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Fészek-vacsora Borkaival és Molnárral

Győr - Magyarország megosztott ország, minden politikai fél mást mond és mást akar – hangzik néha a sommás összegzése a hazai közéletnek. Ez a Fészek Klub szerdai összejövetelén nem érződött. Sőt! Mint ahogyan Jancsó Péter elmondta, két politikusról kiderült, nem a nyilvánosság előtt vitatkoznak, aztán együtt mennek sörözni, hanem éppen fordítva, ahogyan kell, először négyszemközt vitatják meg a dolgaikat, aztán a kialakult közös álláspontot képesek képviselni.
Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Molnár Csaba győri országgyűlési képviselő, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, az Új Tulajdonosi Program kormányzati feladatait koordináló miniszterelnöki megbízott, a Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkári posztjának betöltője volt a vendége a Fészek klubnak.

Borkai Zsolt tésztát evett, Molnár Csaba pedig spárgás natúr szárnyast. Desszertnek a fagylalt mindegyiküknek megfelelt a Club Caratban.
Borkai Zsolt tésztát evett, Molnár Csaba pedig spárgás natúr szárnyast. Desszertnek a fagylalt mindegyiküknek megfelelt a Club Caratban.


A szépszámú érdeklődő azt mutatta, hogy ennek a politikai színtér két oldalán álló közéleti szereplőnek a közös szereplése mindig érdekes.
A két politikus a Kisalföld kérdésére válaszolva elmondta, számtalan esetben egyeztetnek, sokszor megfordulnak egymás irodájában, és bizony éppen a napokban komoly vitát is folytattak, de a város érdekében képesek közös álláspontot kialakítani bizonyos kérdésekben.
„Nem barátkozni járunk össze, bár nem rossz a személyes viszonyunk" – mondta Molnár Csaba. A Fészekben a jelenlévők megtudhatták, a csillagok állása most éppen olyan, hogy ideális esetben akár a nyár közepén kormányzati igent mondhatnak a győri Széchenyi tér és környéke felújítására, és ezután akár jövő tavasszal megkezdődhet a nagy munka, melynek végső eredménye 2010-re meg is lehet!

Borkai Zsolt azért elmondta, most még türelmes, de nagyon szeretne már látni egy nagyobb összeget, melyet Győr kap, mert rajta kívül egyetlen győri jobboldali politikus sem hisz már abban, hogy ez valamikor is valóra válhat. Ha a kormány valóban dönt a Széchenyi térről nyáron, neki lesz igaza, ha nem, Győrnek, ahogy ő a választásokkor megígérte, saját erőből kell a teret megújítania.

Rosta S. Csaba építész a Fészekben bemutatta a Széchenyi téren álló Lloyd felújítási terveit, amelyet előzetesen már egy szakértőkből álló csapat elfogadott.

A tervről, a beszélgetés részleteiről a pénteki Kisalföldben bővebben olvashatnak. (Sziget–Révfalu híd, mennyi EU-s pénzt igényelt Győr, mennyit kapott? Mennyi pénzt kaptak a győri vállalkozók? Miért sikeresebb Pannonhalma, mint Fertőd? Hogyan döntötték el a politikusok, ki kezdje a beszámolót, és mikor lesz víz a Mosoni-Dunában?)

Olvasóink írták

 • 4. nyul2 2008. május 13. 09:10
  „GRILL FERI! GRILL HIM!!!! húzzuk nyársra:D grillferi”
 • 3. kovár 2008. május 09. 17:42
  „:),:),:)”
 • 2. matriné 2008. május 09. 11:05
  „Talán nem véletlenűl felelt meg mindegyíknek a fagylalt! Nyalni csak-csak tudnak a többi, csak részletkérdés.”
 • 1. enan 2008. május 07. 23:35
  „vágy:
  bárcsak minden megválasztott képviselő a választott célt képviselné--pártállás helyett-legalább helyi ügyekben.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz az Ipari Parkban

Győr - Szerda este valamivel hat óra előtt futott be a megyei katasztrófavédelemhez a hívás: ég az… Tovább olvasom