Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Fészáz alapítványi és magánösztöndíj a legjobbaknak

A győri Széchenyi István Egyetem félszáz kiváló tanulmányi tevékenységet, eredményes szakmai-tudományos, zeneművészeti munkát végző hallgatója veheti át az alapítványi vagy magánösztöndíj adományozásáról szóló díszoklevelet 2007. október 19-én, pénteken 9 órakor az egyetem hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.) tartandó ünnepségen.
Az ösztöndíjakat dr. Szekeres Tamás rektor, az Universitas-Győr Alapítvány társelnöke és a magánösztöndíjakat alapító egykori széchenyis hallgatók: Wáberer György, Szemerey Loránd és Palotai Zoltán adják át. Az ösztöndíjasokat Borkai Zsolt győri polgármester is köszönti. Az ünnepségen jelentik be: a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézete szorosabbra fűzi szakmai együttműködését.

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató hallgatói a Köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett - az Universitas-Győr Alapítvány szervezésében - tanévenként 20 "Győri Universitas", 3 Klatsmányi-Varga, 2 Horváth Ede és 1 Palotai, félévente 15 zenekari, 10 Wáberer’s és 5 Pannon Work ösztöndíjat nyerhetnek el. Az alapítvány ösztöndíjprogramjának anyagi hátterét a személyi jövedelemadóból felajánlható 1 % és a Győrben diplomát szerzett egykori hallgatók, az egyetem célkitűzéseit támogató cégek felajánlásai teremtik meg.

A 2006-os adóból felajánlható 1 %-ból az alapítvány 10 millió 259 ezer 723 Ft-ot kapott. Az 1997-ben kezdődött, s ezévben már a tizenegyedik felajánlás során az alapítvány céljainak támogatására összesen 81 millió 617 ezer 711 Ft érkezett. Az Universitas-Győr Alapítvány az 1 %-os felajánlások adatai alapján már több éve a 25 legtöbb anyagi támogatást felmutató, közhasznú tevékenységet végző magyarországi szervezet között található.

A kilencedik „Győri Universitas" ösztöndíjpályázaton a zenetanár- és a jogász-jelöltek pályáztak a legeredményesebben. A pályázattal elnyerhető, 10 hónapra szóló, havi 20 ezer Ft-os ösztöndíjakra a Széchenyi István Egyetemen kiemelkedő tudományos, művészeti teljesítményt és kiváló tanulmányi előmenetelt elérő nappali tagozatos hallgatók adhatták be szakmai programjukat.

A zenetanár szakosok közül az alapítvány ösztöndíjasa lett a győri Világi Petra (fuvola), a pécsi Németh Klaudia (gitár), a budapesti Kapolcsi Beatrix (gitár), a sopronhorpácsi Göndöcs Petra (magánének), az ajkai Lélek Réka (hegedű) és a balatonkenesei Sipos Csaba Lajos (ütőhangszer). A körmendi Orbán Brigitta Terézia, a szlovákiai, kulcsodi Gaál Ildikó, a celldömölki Németh Nikolett és Hajas András, a szerbiai, szabadkai Szekeres Ivóna és a szlovákiai, bősi Bartal Anita a jogász szakon tanul. A türjei Németh László közlekedésmérnök-jelölt, a zalaegerszegi Szőke Júlia és az esztergomi Rékai Erika gazdálkodási egyetemi kiegészítő képzésben vesz részt. A tatabányai Hegymegi Dávid Imre közgazdász-gazdálkodási szakon tanul. A veszprémi Tomor Nikolett és a szolnoki Kulin Fruzsina szociális munkás szakos.

Az egyetem egykori, legendás professzorairól elnevezett Klatsmányi Tibor - Varga László ösztöndíjat az építészmérnöki szakos, győri Antalics János, a szombathelyi Szabó Réka, és az építőmérnöki szakos, lovászi Tótiván Alíz kapja. Az egy tanévre szóló ösztöndíj havi összege 25 ezer Ft.

A Wáberer’s Holding, Wáberer György az Universitas-Győr Alapítvány közreműködésével és menedzselésében a közelmúltban már tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Széchenyi István Egyetem gazdálkodási, közlekedésmérnöki vagy műszaki menedzser szakán tanuló, nemzetközi szállítmányozói, szállítási-csomagolási, logisztikai, jármű műszaki kereskedelmi vagy közlekedési szakirányos képzésben részesülő hallgatói számára szóló ösztöndíjpályázatát. A kiírás szerint a jó tanulmányi eredmény, a használható nyelvtudás és a tudományos diákköri tevékenység együttesen kellett a 10 hallgatónak adományozandó, öt hónapra szóló, havonta 25 ezer Ft-ot jelentő ösztöndíj elnyeréséhez. Az ösztöndíj névadója, Wáberer György, az egyik legnagyobb hazai szállítmányozó cég elnök-vezérigazgatója, aki egykor Győrben, a Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményében, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán szerezte első diplomáját.

A Wáberer’s ösztöndíjat a tanév első félévére a műszaki menedzser szakosok közül a győri Töltösi Mihály, a győrszemerei Varga Csaba, a kenyeri Hencz Csaba Imre pályázta sikerrel. A közlekedésmérnök-jelöltek közül négyen lettek ösztöndíjasok: Horváth László sárvári, Bálint András siófoki, Antal László paksi, Botos Éva feldebrői illetőségű. A győrújbaráti Varga Renáta, a győri Kapui Tímea, a csornai Varga Tibor a gazdálkodási szak hallgatója.

Szemerey Loránd az egyetem egykori hallgatója, ma az egyik legnagyobb hazai szállítmányozói cég tulajdonosa a mérnöktanár szak legjobbjainak adományoz ösztöndíjat. A tanév időtartamára szóló, havi 30 ezer Ft-os Szemerey ösztöndíjat a soproni Halmai Gábornak és a tápi Kutassy Gábornak adományozza az egykori hallgató. Palotai Zoltán volt széchenyis hallgató is a mérnöktanár szak legjobbjait motiválja havi 40 ezer Ft-os magánösztöndíjával: az e tanévi kedvezményezett a szombathelyi Tóth Csaba István.

Első alkalommal 2001. őszén hirdette meg zenekari ösztöndíj pályázatát az Universitas-Győr Alapítvány és az Egyetemi Zenei Alapítvány. A Győri Egyetemi Zenekar és a Győr Symphonic Band szakmai munkájában folyamatosan és eredményesen közreműködő zenetanár-jelölt hallgatók pályázhattak a most kilencedik alkalommal átadandó ösztöndíjra, amely öt hónapra szól, s összege havi 13 ezer Ft. Ezúttal az egyetemi zenekar 8, a fúvószenekar 7 hallgatója lett az alapítvány ösztöndíjasa.

Zenekari ösztöndíjas lett a Győri Egyetemi Zenekar tagjai közül a rádi Buzási Diána (hegedű), a szlovákiai, nagymegyeri Domonkos Balázs (gordon), a soproni Németh Csaba (hegedű), a győrsági Németh Mátyás (hegedű), a szombathelyi Molnár Dániel (mélyhegedű), a pécsi Radnai Ágnes (hegedű), a budapesti Salgó Márta (gordonka) és a mohácsi Tirnbach Sára (gordonka). A Győr Symphonic Band zenészei közül a szakonyi Hanis Petra (fagott), a veszprémi Jakab Ádám (harsona), a dunaföldvári Jelenik Krisztián (fuvola), a mezőhegyesi Kónya Judit (klarinét), a győri Nyerges Gábor (kürt), a balatonkenesei Sipos Csaba (ütő) és a szombathelyi Völgyi Bálint tanulmányait az elnyert zenekari ösztöndíj is motiválja.

Winkler Csaba, titkárságvezető
Széchenyi István Egyetem

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkban szívta a füves cigarettát

Győr - Eredményes a Kálóczy téren bevezetett fokozott rendőri jelenlét. A hétvégén tartott… Tovább olvasom