Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fény sugallata - üvegmandala kiállítás

Sántha Eszter kiállítását a győri Kovács Margit ÁMK-ban nézhetik meg.
Sántha Eszter 1978. január 12-én született Mosonmagyaróváron, iskoláit Halásziban, szülőfalujában végezte. Első próbálkozásai is itt készültek. Ezután Győrbe került a Kovács Margit ÁMK-ba, ahol megismerkedett a népi viseletekkel és hímzésekkel. 1997-ben leérettségizett, majd az Apácai Csere János tanítóképző főiskolán tanítói diplomát kapott vizuális nevelés szakon. Nagynénjénél látott először mandalát, az megfogta és azóta sem engedi. Időközben egyre közelebb kerül az ősi magyarsághoz, amik a képein is megjelennek. Több kiállítása is volt.

Először 1996-ban Mosnonmagyaróváron. Majd hosszabb kihagyás után 2009-ben Tápon a Hegysori tavasz keretében, majd télen Pozsonyban.
Ez év áprilisában Prágában volt a tárlata. Húsvétkor Ausztriába, Nagymartonba hívták az ott élő magyarok. Sokszor hívjják Felvidékre az otani magyar barátaink is.

Győrben idén szeptemberben volt egy közös kiállítása más festőkkel a Bartók Béla Művelődési Házban, most a Petőfi Sándor Művelődési Házban már önállóan állít ki. Köszönet érte Gulyásné Lencsés Líviának.

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sántha Eszter Üvegfestő Kiállítása a Győri Petőfi Művelődési Házban

Tudósítónk, Gulyás Attila fotóival. Tovább olvasom