Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Felvonulás és jótékonysági árverés

Az időjárással dacolva tartotta meg motorostalálkozóját a Győr és Környéke Motorosainak Baráti Köre a hétvégén Győrújbaráton. A rendezvény kiemelt napján, szombaton több mint hétszáz motor bőgött fel, s indult a látványos felvonulásra.
A második győrújbaráti motorostalálkozó programjai amellett, hogy minden résztvevőnek – motorosoknak, kíváncsi vendégeknek – kiváló szórakozást nyújtottak, jótékony célt is szolgáltak.
A találkozó szervezői úgy tervezték, hogy a nettó bevétellel többek között gyermekek gyógyítását segítik, illetve gyermekgyógyintézményeket támogatnak.

A szervezők a bevételt jótékony célokra fordítják. Ezt talán az a mondat jellemezte a legjobban, ami egy gyermek-motorosruha árverésén hangzott el:

„ Már harmincezer forintnál tartunk – mit kapsz azon a pénzen, talán egy új gumit a motorodra? De lehet, hogy egy gyermek életét mented meg vele!" El is kelt a kis overall, ám a licitáló nem vette át, árverésre ajánlotta fel, és természetesen újból gazdára talált.

A péntek esti szakadó eső után érthető módon bizonytalan várakozással indult a találkozó, de mire az ilyen rendezvényeken szokásos programok elkezdődtek, már szép számban érkeztek a motorosok a győrújbaráti ifjúsági táborba. A felvonulás előtt az alaphangulatot a motoros kaszkadőrbemutató adta meg. „Mókus" hihetetlen ügyességgel lovagolt meg minden motort, legyen az egy nagy teljesítményű versenygép vagy egy egyszerű, pár lóerős Pannónia vagy Simson.

Délután kettőkor már több mint 700 motor dübörgött a tábor kapujában, hogy elinduljon a 40 kilométeres felvonulásra. A menet első állomáshelye a győri Móricz Zsigmond rakpart volt, ahol szépszámú érdeklődő csodálhatta meg a magyar, szlovák, német, osztrák, belga motorosok gépeit. Rövid pihenő után a város utcáin vonultak végig a különböző márkák.

Barátira visszaérve folytatódtak az ügyességi versenyek, s a zenekarok is folytatták koncertjeiket. Este mellszépségversenyt és erotikshow-t is tartottak. A rendezvény tűzijátékkal zárult.
A hétvégén a szlovákiai Bősre várják motoros barátaikat találkozójukra a Csallóközi Bikák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesefal az ambulancián

A győri megyei kórház ambulanciájának rideg, egyhangú várója már a múlté. A csütörtökön átadott… Tovább olvasom