Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Felvonó az időseknek

Győr - Akadálymentessé válik Győr valamennyi idősotthona. Legutóbbi beruházásként a kismegyeri intézményben felvonó készült, tavasszal az épületen kívüli közlekedést is biztonságossá teszik.
Ünnepség volt szerdán a kismegyeri, Mohi utcai idősek otthonában: liftet avattak az intézményben. Az otthon huszonöt lakójának közlekedése vált ezzel biztonságossá. Az idomacél toronyszerkezetbe épített felvonó 8 személyes, 2 szintes, 2 belépőhelyes. Kivitelezője a győri Elmetronic Kft., alvállalkozóként a Céhmester Kft. működött közre. A beruházás 9,5 millió forintba került. Szerdai avatásán jelen volt a terület önkormányzati képviselője, Simon Róbert Balázs alpolgármester is és Ecker Gyula, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke is.

Mint Panker Mihály igazgatótól tudjuk, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény jelenleg négy idősotthoni részleggel működik Győr különböző részein (Kálóczy tér, Apáca utca, Cuha utca és Mohi utca), ezekben összesen 232 idős ember elhelyezését tudják biztosítani.

A most átadott lifttel akadálymentessé vált a kétszintes épület. Fotó: Krizsán Csaba
A most átadott lifttel akadálymentessé vált a kétszintes épület. Fotó: Krizsán Csaba

A Mohi utcai részleg Kismegyeren 1993-ban nyitotta meg kapuit, 25 lakó számára biztosítja az elhelyezést. Az épület kétszintes, ezért is volt szükség a felvonó megépítésére, az eddig elvégzett átalakítások nem oldották meg az akadálymentes közlekedést. A munka folytatódik: tavasszal az épületen kívüli közlekedést segítő rámpa megépítése szerepel a tervekben. Ezzel egyidejűleg az udvar teljes akadálymentesítése is megtörténik térkő burkolattal. A biztonságot növeli majd az új bejárat és kapu kialakítása. Ezzel a beruházással valamennyi idősek otthona akadálymentessé válik.

Olvasóink írták

  • 1. MTT 2009. február 12. 16:38
    „Ez alap kellett volna, hogy legyen, ha netán tűz van éjjel, az éjszakás nővér ölbe hozta volna le a magatehetetlen gondozottakat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanoknak sütöttek-főztek a rotarysok

Győr - A győri Rotary Klub tagjai főztek kedden a téli krízismenhely lakóinak Győrben. A babgulyás… Tovább olvasom