Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Felvételi kérelmek Győrben

Már csak február 14-ig van gondolkodási idejük a diákoknak, hogy eldöntsék, melyik középiskolába adják be felvételi kérelmüket. A jelentkezések, illetve felvételek rendjében Győrött a tervezett iskolabezárások miatt sincs változás.
Győrött, mint már többször foglalkoztunk vele, a Petz- és a Rejtő-középiskolát érinti a tervezett bezárás. Most még igazából nem tudni, mi lesz az említett intézmények sorsa. A polgármesteri hivatal oktatási irodájának helyettes vezetője, Németiné Bozsoki Zsuzsa lapunk kérdésére mindenesetre határozottan kijelentette: a jelentkezések és a felvételek rendjében nincs semmiféle változás, minden úgy igaz, ahogy a felvételi tájékoztatóban korábban megjelent.

A diákok tehát jelentkezzenek az általuk kiválasztott szakra!
A két érintett középiskola vezetője is erre biztat. Miklósy Gyula, a Petz-iskola igazgatója szerint a győri iskolaügy nem riasztotta el a diákokat. Celldömölktől Bicskéig sokan érdeklődnek, s bár még van idő, már érkeztek felvételi lapok is. Igaz ugyan, híre ment a tervezett iskolabezárásnak, ezért nagyon sokan kérdezősködnek. Az igazgató arra biztatja a diákokat és a szülőket, küldjék el bátran a jelentkezést: lesz a meghirdetett szerinti képzés, ha esetleg nem is ebben az épületben. A Petz-iskolába egyébként 120 diákot tudnak felvenni.
A „textiles" középiskola, a Rejtő igazgatója, Némethné Hajba Terézia szintén azt mondja a sűrűn érdeklődőknek, ha úgy gondolták, jelöljék meg nyugodtan az iskolát, nehogy hoppon maradjanak a

diákok. Itt sem változtak a felvételi keretszámok: a két gimnáziumi osztályba 60, a két szakközépiskolai és két szakiskolai osztályba 70–70 tanulót vesznek fel. Egy esetleges integráció nyomán a felvett diákok itt is a jogutód intézményben folytathatják tanulmányaikat.
Hazánkban a tanulók idén 1157 középfokú intézmény 4611 tagozata közül választhatnak. A diákok tetszőleges számú helyre és tagozatra nyújthatnak be jelentkezést. A rangsort a gimnáziumban a normál típusú oktatás, a szakközépiskolákban az informatika és a kereskedelem-marketing, szakiskolában a gépészet és a könnyűipar vezeti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szóbeszéd alaptalan

– Az ok és az okozat felcserélése tévedésekhez vezethet – figyelmeztet a katolikus győri… Tovább olvasom