Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Felváltva támadták a rendőröket az osztrákok Győrben

Vádat emeltek két osztrák férfi ellen, akik erőszakosan léptek fel a rendőrökkel szemben egy győri szórakozóhelyen.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint két osztrák állampolgárságú férfi egy szórakozó helyen szóváltásba keveredett a szintén ott mulatozó szlovákokkal, össze is verekedtek áprilisban. Rendőrök érkeztek a helyszínre, de atz osztrákok velük szemben is támadólag léptek fel.

Ez úgy kezdődött, hogy járőrök több nyelven is felszólították őket, hogy igazolják magukat, amit nem tettek meg, ezért az egyik rendőr megfogta a másodrendű vádlott karját, hogy az adatok megállapítása kedvéért a járőrkocsihoz kísérje. A férfi társa ezt látva meglökte a rendőrt, majd ketten felváltva támadták a járőröket. Egyikük a ruhájánál fogva húzta a hatóság emberét, utóbbi a társa segítségére siető járőr felé ütött.

A vádlottakat végül megfékezték. Egy járőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A vád képviselője közölte: a Győri Nyomozó Ügyészség a nyomozás lefolytatását követően a vádlottakkal szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat. Előbbi bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A szlovák állampolgárságú sértettek sérelmére elkövetett bántalmazással kapcsolatos nyomozás a Győri Rendőrkapitányságon jelenleg is folyamatban van.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most vasárnap sem lesz olcsó piac Győrben

Számos olvasónkat érzékenyen érintette, hogy hiába utazott ki az ETO Parkba az elmúlt hétvégén, nem… Tovább olvasom