Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Felüljáró: novemberre csaknem kész

Novemberre járható lesz a győri Fehérvári úti új felüljáró – igaz, egyelőre az építők számára. Részletek itt.
Finisben a felüljáró.
A győri Fehérvári út új szakaszának építése (benne egyebek között a felüljáró és a körgeometriás jelzőlámpás csomópont) „csúcsra járatva" halad. Olvasóink közül többen is kérdezték: vajon a gyalogosok, kerékpárosok közlekedhetnek-e majd a sorompót kikerülve a felüljárón, s ha igen, hogyan?

A kérdésekre Melkovics Huba, a Hídépítő Rt. építésvezetője megnyugtató választ tud adni. Éppen ezekben a napokban építik a vasút feletti híd szegélyeit, miután a pálya betonozását már befejezték. A felüljáró egyik oldalán, a régi (mostani) Fehérvári út felőli részen csaknem két és fél méter széles járda készül gyalogosoknak, illetve kerékpárosoknak. A járda egyoldali ugyan, de például az adyvárosi oldal felől is elérhető anélkül, hogy a felüljáró pályatestén kellene átmenni. A vasút mindkét oldalán a híd alatt kiépített járdán közlekedhetnek a gyalogosok, kerékpárosok. A feljárókat úgy építik ki, hogy akadálymentes lehessen a feljutás akár például a gyerekkocsit toló kismamáknak is.
A szegélyezés befejeztével néhány héten belül megkezdik a felüljáró szigetelését is. Az építők szándéka szerint a hídon november közepe táján már járművel is át lehet menni – egyelőre értelemszerűen az útépítőknek.

A városi útkezelő szervezet információja szerint a 81-es főút városi szakaszának átépítéséhez kapcsolódó forgalomkorlátozások: megszüntették a Fehérvári úton a Kacagány utcai csomópontnál lévő 7-es, 23-as buszok megállóhelyét. A Fehérvári, Szigethy Attila, Ipar, Kacagány utcákban, valamint az Ifjúság körúton 30 km-es sebességkorlátozásra és a közmű-átalakítások miatt egyenetlen útfelületre számítsanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolózár Győrben

Szombattól 63 utcai parkolóval kevesebb áll az autósok rendelkezésére: életbe lépett a győri „parkolózár”. Pénteken kihelyezték a Megállni tilos! táblákat is az érintett utcákban. Hogy jogosan-e, arról máris megkezdődött a politikai adok-kapok. Tovább olvasom