Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Felüljáró 2006 tavaszára

Várhatóan az ősszel megkezdődnek a kivitelezési munkák, s 2006 tavaszára elkészül a 81-es főút átépítésének második szakasza is (benne egy új felüljáróval) Győrött. Már készülnek a kiviteli tervek.

Megszűnik: A gépkocsisorok, a dugó és az idegeskedés a múlté lesz, ha átadják a felüljárót.
A körforgalomtól az Ipar utcáig

A 81-es főút átépített, győri bevezető szakaszát, a végén egy körforgalmi csomóponttal a József Attila utcai kereszteződésnél tavaly adták át. A munka folytatódik, a következő szakasz az említett körforgalomtól az Ipar utcai kereszteződésig tart. Némi korrekciót végeznek a mostani nyomvonalon, az Ipar utcai kereszteződésnél a mostaninál sokkal korszerűbb csatlakozási lehetőséget biztosítanak. S ami minden bizonnyal a leglátványosabb lesz ezen a szakaszon: egy új felüljáró a vasút felett. Megszűnik ezzel a szintbeli keresztezés, a sorompók előtti várakozás, a hosszú gépkocsisor.

Van pénz, van engedély

Az előkészületek jól haladnak, mondta el a Kisalföld kérdésére Boros Péter, a Nemzeti Autópálya Rt. műszaki beruházási igazgatója. A szükséges forrás rendelkezésre áll, a területmegszerzést a város vállalta, valamint azt is, hogy amint meglesz a kivitelező, a területet szakaszosan a rendelkezésére bocsátja. A NART már rendelkezik az építési engedéllyel, jelenleg tart a kétszer két sávos út kiviteli terveinek készítése, sőt, a kivitelezés leendő műszaki ellenőrével már meg is kötötték a szerződést. Boros Péter elmondta, a projekt előkészítésén szoros együttműködésben dolgoznak a megyei állami közútkezelő kht.-val, alapozva helyismeretükre és szakmai tapasztalataikra egyaránt.

Adott lehet az őszi munkakezdés

A NART műszaki beruházási igazgatója szerint a nyárra szeretnék kiírni a kivitelezőre a közbeszerzési eljárást úgy, hogy az őszi munkakezdés lehetősége adott legyen. Először várhatóan a felüljáró és az Ipar utcai csomópont kezdésére kerül sor.

A Fehérvári úti átépítésnek ez a szóban forgó szakasza a tervek szerint 2006 tavaszára készül el. (A kivitelezés várható költségeiről a versenytárgyalás előtt „nem praktikus" beszélni. Tény, hogy nagyberuházásról van szó.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri tévések elismerése

Nemrégiben ért véget Lakitelken a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók V. Szemléje. A rendezvényen… Tovább olvasom