Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Felülemelkedni a pártokon

„ A cél az, hogy fél-egy éven belül sikk legyen a Pro Urbe Győr Egyesület tagjának lenni. Olyan egyesületet szeretnénk, amely politizál ugyan, de a szó nemes értelmében, a pártokon felülemelkedve” – mondta lapunknak Kovacsics Imre alelnök.
Hatan a vezetőségből.
A szervezet nemrégiben tisztújítást tartott, s a korábban lemondott Jungi Csaba helyett Écsi Bélát, a megyei ügyvédi kamara elnökét választotta elnöknek, miközben az elnökség egy része is kicserélődött. Kovacsics Imre szerint az új vezetőség egyszerre képviseli a folyamatosságot és a megújulást.

„ Egy civil egyesület soha nem lehet olyan erős, hogy többséget szerezzen a városi közgyűlésben, de minden ciklusban legalább hét-nyolc képviselőt akarunk bejuttatni a testületbe, s akkor meghatározó szerepet játszhatunk" – mondta az alelnök. A Pro Urbe októberben két egyéni és két listás mandátumot szerzett a helyhatósági választásokon, ami visszalépést jelent az 1998–2002 közötti időszakhoz képest, amikor hat képviselői helyük volt. Kovacsics Imre hangsúlyozta: az egyesület támogatja a tudásipar fejlesztését, valamint azt, hogy Győrt ne csak ipari városként könyveljék el, hanem más területen is vonzó legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtöntúra Szíriában

Két győri fiatalember egy húsz évvel ezelőtti útikönyvvel vágott neki Szíria felfedezésének. A régi… Tovább olvasom