Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Felújították a Római utcát Likócson

A Római utca Likócs egyik feltáró útja a Szent Vid u. és a Szittya u. közötti lakóterületen.

Tavaly a Római u. első szakaszát a lakóutca-program keretében felújították 20 millió forint értékben a Szent Vid utca és Kövecses utca között. Ennek folytatásaként az idei lakóutca-programban a Kövecses utca és Török utca közötti szakasz újult meg. A beruházásról kedden tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

A burkolat állapota nagyon rossz minőségű volt, a teherbíró alap nélküli felületi bevonat elöregedett, a csapadékvíz eredetileg szikkasztó árkokon keresztül szivárgott és párolgott el, mely árkok befogadó képessége az évek során a beépítések miatt csökkent.

A kivitelezést a Győr 3 év Konzorcium tagja, a Közgép Zrt. végezte. A felújítás közel 30 millió forintos költségét önkormányzati forrásból a Győri Útkezelő Szervezet finanszírozta. A felújítás idén 350 méter hosszon történt meg a meglévő úttest aszfaltburkolatú megerősítésével.

A kivitelezés során bedolgoztak 219 köbméter aszfaltot és 1050 négyzetméter padkát építettek. A részben már feltöltődött, meglévő szikkasztó árkokhoz is hozzányúltak, a befogadó képességük ezzel 400 köbméterre nőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos riadólánc épül győri mintára?

A márciusi hóviharban önkénteskedő környékbeliek megjósolták: máskor is szükség lesz ötszáz tagúra bővült csoportjukra. Tovább olvasom