Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Felújított templom, szakszerűen szervezett idősellátás Győrújbaráton

Eredményes időszak áll a győrújbaráti evangélikus gyülekezet mögött. Ezek közül a legnagyobb munka az egyházközség templomának felújítása volt.

– Évekig nem láttunk anyagi erőt a beruházásra: üres volt a kasszánk, pályázati lehetőség sem adódott. Két évvel ezelőtt ötmillió forintot nyertünk, ami a tetőcserére, a toronyfelújításra elégnek bizonyult, de a tervező által előírt statikai megerősítésre és a külső-belső munkákra már nem – idézte fel a kezdeteket Rácz András, a gyülekezet felügyelője.

– Mintegy mentőövként ekkor kaptunk a bajorországi evangélikus testvéreinktől hárommillió forintos segítséget, illetve az időközbeni gyülekezeti megtakarításokból és a finisben szervezett gyűjtésből – ez utóbbiból kétmillió forint jött össze – megvalósulhatott templomunk teljes felújítása, mégpedig a vállalkozóktól kapott nagyon kedvező ajánlatok miatt, az eredeti tervezői költségvetés feléből.

Másik tervük is megvalósult, hiszen Kardos Zsuzsanna lelkészi munkatárs vezetésével a nyáron megkezdte működését a gyülekezet által alapított Fileo Evangélikus Szociális Központ. A szolgálat négy alkalmazottja igény szerint látogatja az ellátottakat.

– Arra vigyázunk, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására és figyelünk az ezzel kapcsolatos törvényi előírásokra is – említette Karsay Lajos lelkész.

– A gondozói munka sok mindent magában foglal. Van, aki a mentális ellátást igényli, vagyis azt, hogy beszélgessenek vele, a legtöbb esetben gondozómunkatársaink bevásárlással, a személyi higiénia biztosításával segítenek, de gyógyszertárba is elmennek és az orvossal is tartják a kapcsolatot.

Szociális központunknak van egy sajátossága is, hiszen Kardos Zsuzsanna masszőrtanfolyamot is végzett, így például beszélgetés közben jól "meggyúrja" az ellátottakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb 160 panellakás lett energiatakarékos

Tíz lépcsőház, százhatvan panellakás komplex épületgépészeti felújítása fejeződött be az Ipar… Tovább olvasom