Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Felújítják az Ifi-ház melletti parkot

Hétfő reggel kezdődött az Árpád utca-Lukács Sándor utca keresztőzésnél található park felújítása. A munkálatok augusztus végéig tartanak majd, új járdafelületet és fákat is kap a tér, a világítást is lecserélik.

– A belváros nagy parkjai, a Bisinger és a Batthány-tér mellett fontosnak tartjuk a kisebb zöldterületek állapotát is, ezért újítjuk fel az Árpád út 50-es szám mellett található zöldterületet. A győri belvárosra sokan csak a Baross utcaként gondolnak, pedig rengetegen laknak itt. Az ő érdekükben is kezdtük ezt a beruházást – mondta el hétfőn helyszíni sajtótájékoztatón Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere.

– A felújítást Győr saját erőből finanszírozza, az összes költség 30 millió forint körül lesz, ez még a járda burkolatának cseréje miatt nem végleges – tette hozzá Fekete Dávid alpolgármester.

A munkálatok első része 4-5 hétig tart majd, ezután kezdődik a parkosítás, a növényzet ültetése, ezeket augusztus 31-ig fejezik be a szakemberek. A tereprendezés 540 négyzetméternyi felületet érint, térkővel burkolnak közel 400 négyzetmétert, 16 új pad összesen mintegy 600 négyzetméternyi sportra is alkalmas felületet alakítanak ki. A tér része lesz egy kerítéssel elzárt modern kutyafuttató is. A területen a villanyoszlopokat és vezetékeket az E.On munkatársai cserélik le. Az őszi időszakban ültetnek el 8 facsemetét is, de a munka nagy része addigra már lezárul – részletezte a feladatokat Sági Géza, a Győr-Szol vezérigazgatója és Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője.

A közelben lakók türelmét és megértését kérték a munkálatok idejére mind a városvezetők, mind a munkát végző cégek vezetői is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felajánlották agyhalott kislányuk szerveit Győrben

Kioperálták Győrben a kislány szerveit hétfőn éjjel, és már mindegyik eljutott abba a kórházba, ahol… Tovább olvasom