Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Felújítják a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadát

Felújítják a nyári szünetben a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadát, kicserélik padlóburkolatát és rekonstruálják az alsó gépészetet; a várható költségek 50 millió forintot tesznek ki.

A szokásos évenkénti karbantartásokat rendre elvégzik a teátrumban, ilyenkor a színpadra alkalmanként 4-7 millió forintot költenek. A színpad azonban olyan mértékben elhasználódott, hogy csiszolni már nem lehet, teljes felületét ki kell cserélni - mondta Markó Angéla ügyvezető igazgató az MTI-nek.

Hozzátette: tizenöt évvel ezelőtt egyszer volt már padlócsere, de a gépészethez akkor nem nyúltak a harmincéves épületben, amelynek legnagyobb a színpada a vidéki színházak közül. A munka a június 19. és 23. között zajló táncfesztivált követően, a hónap végén kezdődik és a tervek szerint az őszi évadnyitásra el is készül. A beruházást tavalyi pénzmaradványból finanszírozza az intézmény.

Markó Angéla szólt arról, hogy a megtakarításokat évről-évre a három évtizede működő színház kisebb-nagyobb felújításaira költik. Ennek révén szépült meg a földszinti aulában a szervezési részleg, kapott modern formát a büfé és az elmúlt években sikerült európai színvonalúvá fejleszteni a fény és hangtechnikát.

Olvasóink írták

 • 5. Tündenéne 2012. június 18. 14:50
  „2. pindla 2012.06.16. 16:05

  "katasztrofikus"? :)))

  Egyébként nem csak a teret, de a padokon "lakó" kartársakat is át kéne telepíteni. Lassan nem merek arra menni munkába, vagy hazafelé jönni, mert állandóan osztani akarják nekem az újságot, meg aki parkolni szeretne, annál odaállnak az automata mellé, hiszen nyilván van nálad pénz...
  Mindenesetre egy színházhoz tényleg nem méltó az a tér (mindenestül).”
 • 4. Hunicum 2012. június 17. 10:05
  „A gépészeti felújításokra azért évek óta várnak az ottaniak. Volt ígéret már többször is, csak hát az a fránya pár millió...”
 • 3. Mankapunka 2012. június 16. 16:15
  „pindla

  Az nem érdekes. Nem számít,mert jön a mentő,elszállít,ha el esel ott.”
 • 2. pindla 2012. június 16. 16:05
  „Nah, ez jó hír. A város annyiban hozzájárulhatna a kultúrához, hogy rendezi a színház előtti tér katasztrofikus állapotát. A töredezett lépcsők és a minden irányba hullámzó aszfalt elég lehangoló egy ilyen épülethez.”
 • 1. Mankapunka 2012. június 16. 15:23
  „Kis színpadot mikor fogják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a hétvége! Szemezgess a hétvégi programokból

Ha ötletet szeretnél, mivel töltsd hétvégi szabadidőd, szemezgess a megyei programok közül! Tovább olvasom