Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Felújítják a győr-szigeti kápolnát

A győr-szigeti római katolikus temető kápolnája erősen leromlott állapotban van. A felújítást jövő év elején tervezik, amint az időjárás engedi, amelyhez azonban adományokra is szükség van.
Sziget község első temetője a plébániatemplom mellett volt. A holtakat innen a déli oldalbejáraton vitték ki a temetésre. A mostani temetőt 1863-ban nyitották meg, ahova a régiből néhány sírkövet átszállítottak, egyiken még mindig olvasható az ősi felírás.

A temető tulajdonosa a Győr-szigeti Egyházközség, használója pedig a Jószív Kft. A temető kápolnája, melyet ravatalozásra is használnak, erősen megrongálódott. A felújításról 2002-ben tervet készítettek, a tatarozási munkálatokhoz pedig megvásárolták a mutatós hódfarkú cserepet. A lemezt és bádogosanyagot 2003-ban szerezték be. Időközben az új plébános kinevezése miatt a munkálatok elmaradtak, ám a késést 2004-ben szeretnék azonnal megkezdeni, amint az időjárás engedi.
A tetőmunkálatok, főleg a torony megerősítése, majd a külső vakolás van még hátra. A munkálatokhoz nem elegendő az egyházközség, az önkormányzat és a temetkezési kft. összefogása, személyes adományokra is szükség van.

A temető tulajdonosa kéri a jó szándékú embereket – különösen azokat, akiknek kedves hozzátartozói e temetőben nyugszanak –, segítsék ezen nemes vállalkozást. Megfelelő és kellő adományokból szeretnék a külső munkálatokat legalább 2005-re megvalósítani, hogy megkezdhessék a szép belső kialakítását. A jóakaratú és segítő támogatást előre is köszöni Zsebedits József plébános, az egyházközség vezetője.

Adományokat különböző helyeken és módon lehet adni. A plébánián (9025 Győr, Simor János püspök tere 6.) készpénzzel vagy alapítványi feladóvevények kérésével (ily módon a személyi jövedelemadó is csökkenthető). A temetőgondnoknál postai csekket lehet kérni, melyen meg kell jelölni, hogy az összeget a temetőkápolna felújítására szánják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki tűzoltó akar lenni...

A jó tanulmányi eredmények mellett a fizikai és pszichikai alkalmasság a feltétele annak, hogy a… Tovább olvasom