Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Felújítások a koroncói iskolában

A tavaszi esőzések bebizonyították, hogy az iskola tetőszerkezete már nem bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat. A község képviselő-testülete a tető felújítása mellett döntött.

A koroncói iskolában az augusztusi munkálatok során nemcsak a tetőszerkezet újult meg teljes egészében, hanem belső munkálatok is történtek az épületben: a beázott tanterem és tanári újrafestése, egy emeleti terem műpadlójának cseréje, radiátorok cseréje és a tornacsarnok is új bejárati ajtót kapott. A fenntartó ötmillió forintot biztosított a munkálatok elvégzésére.

Ezúttal az ő termük újult meg: A negyedik osztályosok tanulnak a felújított tanteremben Takácsné Bársonyosi Mónika tanítónővel. Fotó: Bertleff András
Ezúttal az ő termük újult meg: A negyedik osztályosok tanulnak a felújított tanteremben Takácsné Bársonyosi Mónika tanítónővel. Fotó: Bertleff András

A megszépült környezetben így már három alsós és egy felsős osztály kezdhette meg a tanulást az új tanévben.
Három éve hagyomány, hogy nyaranta az iskola egy-egy tantermet teljesen felújít. Ennek sikerült az idei nyáron is eleget tenni. Szülők, vállalkozók összefogásával a 4. osztályosok tanterme álmennyezetet, új festést, a parketta csiszolást, lakkozást kapott, új lambéria készült, végül pedig új padok és székek kerültek be a gyerekek részére. A megszépült környezetben így már három alsós és egy felsős osztály kezdhette meg a tanévet. Az iskola költségvetésén túl félmillió forint összértékű társadalmi munkát végeztek el az iskolában.

Az elmúlt három tanévben az iskola emelkedő tanulólétszámmal, színvonalas szakmai munkával, sikeres pályázatokkal bizonyította létjogosultságát, ezzel köszönve meg a képviselő-testület bizalmát.

Akik segítettek

Vállalkozók és szülők, akik segítették az iskola új arculatának kialakítását: Magyar László, Vörös-Torma Győző, Berta Gábor, Szente Sándor, Fodor Imre, Bittmann Zsolt, Radics Szabolcs, Szakács Endre, Németh László, Horváth Miklós, Horváth Péter. Az iskolavezetés külön köszöni Takács Ottónak, hogy képviselőként, szülőként és vállalkozóként is támogatta az intézményt. A segítők névsora a szülők visszajelzései alapján jövőre tovább bővül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló faluház és kálvária

Faluházzá és sportöltözővé alakították át Mindszentpusztán a rossz állapotban lévő régi iskolát,… Tovább olvasom