Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Felújítás miatt félpályás útzárra kell számítani a révfalui hídon - videó, fotók

A Kossuth híd gyalogosjárdáját szélesítik ki, a munkálatok várhatóan augusztus végéig tartanak.

"Két évvel ezelőtt a híd kerékpárútját alakítottuk ki, most hasonló technológiával a gyalogos járdát szélesítjük ki" - erősítette meg a kisalfold.hu információját Gősy Gábor, a Győri Útkezelő Szervezet munkatársa.

"A híd állványozási munkálatai már elkezdődtek, a félpályás útzár jelzőlámpás kiépítése csütörtökön történik. A félpályás útzár várhatóan péntektől lép életbe" - közölte Gősy Gábor.

Majd hozzátette: "augusztusban pár napra szükség lesz a híd teljes lezárására, de ennek konkrét időpontja egyelőre nincs".


Videó: Cseh Róbert


Már állványozzák a révfalui hidat a nyári felújítási munkához

Mint ismert, a Kossuth hidat 2011 szeptemberében kezdték el átépíteni. Közel két éve különválasztották a gyalogos, a kerékpáros és az autós közlekedést a belvárosi hídon 87 millió forintos költségvetésből.

A felújítás során elbontották a Kálóczy tér felől nézve a bal oldali járdaburkolatot, a vasbeton járdalemezt, a gyalogjárda-hossztartókat és a korlátot is.

Az új kerékpáros vasbeton nyomvonal kopás- és UV-sugárzás-álló védőbevonatot kapott. A régi hídkorlát is korszerűsödött: a szabvány szerint magasították, majd visszahelyezték.

Az új kerékpárút később hosszas vitára adott okot. A Magyar Kerékpáros Klub győri tagja szerint a Kossuth híd új kerékpárútja balesetveszélyes lett, míg a Győri Útkezelő szerint ha az új rakparti út előtti közlekedési rend maradt volna életben, az nagyobb veszélyt jelentett volna.


Gyalogos közlekedés a túloldalon - hirdeti a tábla

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Mankapunka 2013. július 05. 16:51
  „Akkor DON, vigyetek két ilyen konténerszállítót, mind2 oldalt rongyoljatok bele, és fussatok el, akkor tuti megcsinálják. :)”
 • 20. mir 2013. július 05. 08:54
  „18. bringaval 2013.07.04. 19:41

  Nem mondtam, hogy tökéletes csak azt, hogy szerintem jobban meg tudták valósítani. Én is tekertem már át rajta de gyorsabba és egyszerűbb mint a révfalúi hídnál.”
 • 19. DON 2013. július 04. 20:26
  „16. Mankapunka 2013.07.04. 18:17
  A lényeg nem az, hogy kié, hanem az, hogy el van cseszve az egész. A baross-híddal az állami útkezelő nem foglalkozik, a Révfalusival meg túl sokat foglalkozik a város, csak baromi rosszul áll hozzá a dolgokhoz. Úgy, ahogy széllel szemben nem lehet pisálni, úgy kecskét sem lehet előről megejteni, hiszen ott virít a két szeme, ami ugyebár piros, tehát tilos. A Szechenyi hidat meg már évek óta toldozgatják, de még mindig nincsenek készen vele?
  Javaslom a magasan kvalifikált uraknak a kecskét hátulról, a hidakat pedig messziről elkerülni!”
 • 18. bringaval 2013. július 04. 19:41
  „12. mir 2013.07.04. 17:16
  Azt nem állítom, hogy a Petőfi híd kerékpározásra alkalmatlan, de azt határozottan, hogy ha a megengedett sebességgel akarsz haladni rajta, igencsak rázzák a kezedben a kormányt a síkos műanyagréteg alatti lemez hullámai.
  A híd két végénél kiötölt forgalmi "megoldások" szintén nem érdemelnek elismerést, legfeljebb az építők zsebe irányából.”
 • 17. háté 2013. július 04. 18:45
  „2011-ben szakembereknek mondott, fusizók építették át a hidat, a városi szakembereknek mondott megrendelőknek! - nagyzsebeket készíteni.”
 • 16. Mankapunka 2013. július 04. 18:17
  „Ostobáknak, akik nem tájékozódnak, csak kritizálnak, mert más lételemük nincs.

  Ez a híd városi kezelésben áll. A másik állami kezelésben. Érthető? Vagy kértek térképet is, vagy ezt az ostoba életvitelt adjátok tovább a gyerekeiteknek is.”
 • 15. borsmenta 2013. július 04. 18:12
  „Akkor most a révfalui hídon a bicikliseknek az úttesten kell menniük?

  12. mir

  A Petőfi híd biciklis része tragikus. Ha a Virágpiac felől a Hildig akar valaki menni, két helyen is nyolc centi körüli bukkanón kell átmennie.”
 • 14. vgabor66 2013. július 04. 17:47
  „mindez 150-200 millába kerül....
  nem rossz.....”
 • 13. vgabor66 2013. július 04. 17:44
  „gartula mindekinek aki ezeket így összehozta...
  május óta: két hét filmforgatás, árvíz 3 hét. árvíz 1 hét(azért megjegyezném hogy mindkét árvizi lezárást már napokkal elötte fellehetett volna oldani, de hát kinek is az érdeke közlekedni a hídon péntelken mikor már a medrében van a folyó, jó lesz az majd hétfőn is....) most itt a következő terelés... azt meg ismerjük már ,hogy párnapra , a bringa oldal is így kezdődőtt, majd egy hónapos lezárást hozott... csak meg kénenézni annak is mi értelme volt, a bringások már a Rónay körforgalomtól szemben mennek életveszélyes helyzetek sokaságát előidézve , hogy a hídnál ne kelljen keresztben áttmenniük... és meg értem őket... a gyalogosáradatról nem is beszélve, hosszú tömött sorok,mint a karámban, az autók pedig sorban várakozva hátha valamelyik gyalogos megszánja és áttengedi, elengedi, had kanyarodjon a győri nagykanyarba a rkpartra..
  csak az felejtődik el ,hogy itt élnek, laknak, dolgoznak emberek,üzletek próbálnak fennmaradni ebben a nehéz helyzetben túlélni , de hát ugyan kit is érdekel ez... morgolódunk , szitkozódunk, beledöglünk... várjuk az újabb indokot a lezárásra.... még ha a nagytornyos épületben páran azt gondolják , hogy van még két híd, ott is lehet közlekedni...és ezt nem csak gondolják, ki is mondják...persze ha neki lenne itt üzlete.....
  lenne egy javaslatom: ha már így alakult, akkor minek ide lezárások, legyen a Rónay sétálóutca, nem kell költeni parkolóórákra, elzárt szigetekre, az iskola biztonságosan megközelíthető lenne gyalogosan...
  ja hogy ez csak egy rémálom volt.... lehet majd egyszer ez is eszébe jut valakinek.....
  lenne még pár erősen moderált gondolatom ezzel kapcsolatban, de megtartom magamnak....
  köszönjük ,hogy várakozhatunk a lámpánal, köszönjük ,hogy jön a következő lezárás megint egy eszement pénzszórással....”
 • 12. mir 2013. július 04. 17:16
  „Érdekes. A Petőfi hidat annó Baloghék alatt kapásból át tudták úgy építeni, hogy gyalogos és kerékpáros közlekedésre is alkalmas lett. A révfalusit nem bírták”
 • 11. bn 2013. július 04. 14:52
  „#10: ráadásul pont nem befolyásolja a rakparti út nyomvonala a kerékpárosok darabszámát. Annyival változott a helyzet, hogy régen a kerékpárosok és a gyalogosok is veszélyben voltak a sarki zebrán, ma csak a gyalogosok...”
 • 10. Tündenéne 2013. július 04. 14:02
  „"a Győri Útkezelő szerint ha az új rakparti út előtti közlekedési rend maradt volna életben, az nagyobb veszélyt jelentett volna."

  Mert ők rengetegek kerékpároznak errefelé, tényleg.”
 • 9. Morpheus 2013. július 04. 11:41
  „6. Az majd leszakad magától, amint leszárad a galambsz.... ami összetartja :)”
 • 8. artie75 2013. július 04. 09:25
  „Most még kéne egy húszcentis árvíz, akkor legalább kompletten le kéne zárni a hidat, idén még csak kétszer kellett.

  Elképesztő, amit előad ez a városvezetés.”
 • 7. Búzakörte 2013. július 04. 09:13
  „Vissza kell állítani a révet az egykor Richards csónakház és a Matróz előtti rakpart között. <moderálva>”
 • 6. bn 2013. július 04. 09:10
  „Még valahogy el kellene érni a Baross híd lezárását, hogy teljes legyen a városban a hídzár...
  (tudom, most kevesebb a főiskolás gyalogos a nyár miatt, de az autók, azon nem)”
 • 5. Pepe9111 2013. július 04. 08:55
  „A nagyhídon is le van zárva két sáv. Jó is az, ha egyszerre csinálják!”
 • 4. Baxx 2013. július 04. 08:55
  „Ezek a korlátok nagyon elterjedtek Győrben! ÁÁ, de szerencsés, aki nemrég alapított egy ilyen céget, nagyon ráérzett a lehetőségre...”
 • 3. LükeAladár 2013. július 04. 08:51
  „A Széchényi-hídon mit fognak dolgozni? Mert lekerültek a takarófóliák a táblákról.
  Biztos, hogy egyszerre kell a két hidat korlátozni?”
 • 2. Búzakörte 2013. július 04. 08:05
  „A hídunkat úgy elkefélték, ahogy csak lehetett. Biciklisnek az úttest szélén a helye, a kialakított bicikli út rettentő veszélyes. Én mindig az úttesten megyek most is. Negyven éve tekerek a hídon, de balesetet még nem láttam. Ez az egész igazi, hamisítatlan <moderálva> torz szüleménye, olyanoké, akiknek nagy a feje és csak egy gondolat van benne. Ennél veszélyesebb embertípus nem létezik. A baj az, hogy ilyen a <moderálva>, Révfalu ,,képviselője" is. Hogy kit, mit képvisel, arra nem jöttünk rá eddig. Szempont a küllem is, nemcsak a nőknél. Iszonyú randa a plexi terelő, értelmetlen, fölösleges a vidámparkba illő korlátsor, az egész úgy fest, mint egy kreszpark, ahol tanítják a gyereket.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Balett évzáró: 30 ezer néző felett


Tovább olvasom