Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Felújítanák a templomot és a papkertet Hidegségen

Két pályázatot is beadnak a napokban Hidegségen. Támogatásból újítanák fel a helyi templomot, valamint lelki feltöltődést szolgáló hellyé alakítanák át a papkertet.

Az egyházmegyével összefogva vesz részt Hidegség a helyi templom felújítására beadandó pályázaton. A tervek szerint 25–30 millió forintból újítanák fel az épületet. A tizenöt százalékos önrészt az egyházmegye biztosítja. Ugyancsak pályázati támogatásból alakítanának ki egy lelki feltöltődést szolgáló helyet a papkertben, egyúttal az itt található kápolnát is felújítják. A beruházás körülbelül 25 millió forintba kerül. A négymillió forintos önrészt pedig az önkormányzat fedezi. A tervezés másfél millió forintos költségét ugyancsak a település fizette ki.

– A pályázati támogatások adják a településeknek, így nekünk is a pluszbevételt – mondta el portálunknak Kovács István, Hidegség polgármestere. – Ezen pénzek nélkül nehezen tudnánk fejleszteni. Igaz, ahhoz, hogy egy pályázatot ne utasítsanak el, megfelelően elő kell készíteni. S a tervezés nem kevés pénzbe és időbe telik. A fenti két fejlesztésünk a turizmust szolgálja, hiszen szeretnénk a nagyközönség előtt megmutatni a templomunkat. A lelki feltöltődést szolgáló park pedig Európa-szerte is egyedülálló lesz, amennyiben elkészül. Kovács István hozzátette, a településen az elmúlt időszakban kisebb pályázatokon mintegy tízmillió forintot nyertek el. Ebből fedezték például a kerékpáros-pihenő kialakítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárt biciklit loptak a vidéki pályaudvarról - keresik a gazdáját

Egy szolgálaton kívüli rendőr érte tetten azt a tolvajt, aki augusztus 17-én a Győri Volán vidéki… Tovább olvasom